YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Değişimin Destancısı Yaşar Kemal" okurla buluştu

Memleketi Adana’yı ve çevresini eserlerinde anlatmasıyla bilinen edebiyatın ustası Yaşar Kemal’in hayat öyküsü hemşerisi gazeteci ve araştırmacı yazar Mehmet Poyraz tarafından “Değişimin Destancısı Yaşar Kemal” başlığıyla yeniden kaleme alındı.Yaşar Kemal’in ailesinin 1915 yılında Van’dan Çukurova’ya aylarca süren yolculuğunu da anlatan Mehmet Poyraz, ünlü yazarın vekil öğretmenlik yaptığı Osmaniye’nin o dönem Bahçe köyündeki bilinmeyen hatıralarına da kitapta yer veriyor.Mehmet Poyraz kitabı hakkında yaptığı açıklamada, süreli yayınların arşivlerinden fazlaca faydalandığını belirterek, “1959 yılında Sebilürreşad dergisinde yayımlanan ve bir Adanalı tarafından kaleme alınan Yaşar Kemal hakkındaki tenkit yazısını da olduğu gibi kitaba ilave ettik.

Memleketi Adana’yı ve çevresini eserlerinde anlatmasıyla bilinen edebiyatın ustası Yaşar Kemal’in hayat öyküsü hemşerisi gazeteci ve araştırmacı yazar Mehmet Poyraz tarafından “Değişimin Destancısı Yaşar Kemal” başlığıyla yeniden kaleme alındı.
Yaşar Kemal’in ailesinin 1915 yılında Van’dan Çukurova’ya aylarca süren yolculuğunu da anlatan Mehmet Poyraz, ünlü yazarın vekil öğretmenlik yaptığı Osmaniye’nin o dönem Bahçe köyündeki bilinmeyen hatıralarına da kitapta yer veriyor.
Mehmet Poyraz kitabı hakkında yaptığı açıklamada, süreli yayınların arşivlerinden fazlaca faydalandığını belirterek, “1959 yılında Sebilürreşad dergisinde yayımlanan ve bir Adanalı tarafından kaleme alınan Yaşar Kemal hakkındaki tenkit yazısını da olduğu gibi kitaba ilave ettik. Kitap okunduğunda görülecektir bu Adanalı da dikkate değer bir isim. Süreli yayınların arşivlerine girerek, 50’li yıllardan 2000’lere kadar Yaşar Kemal hakkında çıkan yazıları taradık. Elbette bu yazılar internette olmayanlardı. Bu yazıların bir kenarda durmasına gönlümüz razı olamazdı ve gün yüzüne çıkardık. Yaşar Kemal hakkında aile büyüklerimizin ve çevremizdekilerin de hatırası da epeyce vardı. Bunlar kitabım için bir hazineydi ve paylaşmam gerekiyordu” dedi.
Yaşar Kemal’i bir tarafa doğru çekmeye çalışmadığını ve “Türkiye’nin Yaşar Kemal’i” portresini çizmeye gayret ettiğini ifade eden Poyraz, “Sadece Adanalıların ve Çukurovalıların değil, Türkiye’nin Yaşar Kemal’e borcu olduğuna inanmaktayım. Türkiye’nin geçiş ve değişim sürecinde yani 50’li yıllarda ortaya çıkıyor ve herkesi yazmak için çabaladığını görüyoruz. Ayrım yapmadan Anadolu insanını sevdi. Taşını toprağını, tozunu dumanını, çiçeğini böceğini, acısını mutluluğunu yazdı Anadolu’nun” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler