Adana Valiliği, Van’daki depremden etkilenip kente göç eden ailelerin barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için geniş katılımlı bir platform oluşturdu.
Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen organizasyona katılan hayırsever resmi kurum, dernek, vakıf, işadamı ve kişiler dayalı döşeli evinden, maaşına; yazlık dairesinin anahtarından, gıda ve giyim malzemelerine kadar farklı gereksinim alanlarında bağışta bulundu.
Vali Hüseyin Avni Coş, deprem dolayısı ile Adana’ya geçici barınma amacıyla gelen afetzedelere her türlü desteğin verileceğini vurguladı. Bunun için ildeki kurum ve kuruluşlar ile koordinasyon halinde çalıştıklarını hatırlatan Coş, Van’dan gelişlerin devam ettiğini ifade etti.
Göçün bu şekilde sürmesi halinde mevcut imkanlarla bu yükün altında kalkmalarının zor olacağına dikkat çeken Coş, “Şu anda Van valiliğinin gönderdiklerinin dışında kedi imkanlarıyla da Adana’ya gelen depremzedeler mevcut. Bu kişilerin gerçekten depremden etkilenip etkilenmediklerini teyit ediyoruz. Bu ailelere elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.
Kamu kuruluşlarının konaklama imkanlarının sınırlı olduğuna işaret eden Coş, şu anda Van’dan gelen 600 vatandaşı misafir ettiklerini açıkladı. Talebin devam ettiğinin altını çizen Coş, bunları konaklama imkanı olan hayırsever kurum ve kişilerin katkısını beklediğini bildirdi.
Coş, şöyle devam etti: “Bundan sonra ne yapabiliriz? Kimler ne katkıda bulunabilir? Bu tespitleri yaptıktan sonra Van’dan ilimize gelecek vatandaşlarla ilgili usul ve esasları belirleyip, hareket edeceğiz. Bu hizmetlere omuz veren herkese teşekkür ediyorum.”
HAYIRSEVERLERDEN YARDIM İÇİN YARIŞTI
Toplantıda yardım çağrısına ilk cevap veren Erzurumlu ancak 25 yıldan buyana Adana’da ikamet eden Ali Rıza Alptekin, dayalı–döşeli dairesini 2012’nin altıncı ayın sonuna kadar Vanlı deprem mağdurlarına tahsis etti. Sarıçam Müftüsü Murat Demir ise Vanlı bir ailenin bir yıllık kira bedelini karşılama sözü verdi. Dünya Türkmenler Birliği Başkanı İsmail Demirdüzen de ‘Çocuklar üşümesin’ kampanyası çerçevesinde Van’dan gelen 100 çocuğun giysilerini üstlendiğini belirtti. Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da depremzedelerin hizmetinde olduklarını; Saygılı Grup olarak da bir ailenin kirasını karşılayacaklarını duyurdu. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, misafirhanelerini depremzedelere açtıklarını açıkladı.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Elibal, depremin ilk gününden buyana bölgede acil yardım çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı. Adana’da ise misafir etmeyi planladıkları 10 ailenin 5’ini evlerine yerleştirdiklerini hatırlatan Elibal, “5 aile ilgili de faaliyetlerimiz devam ediyor. Ayrıca Karataş’taki devlet misafirhanesinde kalan depremzedelere 50 ton gıda ve giysiyi bağışlamak istiyoruz. Derneğimizin başlattığı ‘Kardeş Aile Projesi’ne herkesi sahip çıkmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu. Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da deprem sonrası Van’a 1000 kişilik bir çadır kurduklarına dikkat çekerek, başlattıkları “Evimiz evinizdir” kampanyasına destek talep etti. Gazeteci Fatoş Tekbaş da depremzedelere verilmek üzere evinin anahtarını Arıkan’a takdim etti. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de Van’a 2 tır malzeme ve 50 bin TL. gönderdiklerini anlattı. Öztürk, bundan sonra da bu konuda her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Seyhan İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Çukurova İlçe Kaymakamı Abdulhamit Erguvan’ın hazır bulunduğu programa katılan diğer kurum temsilcileri de Van’daki aileler için değişik yardımlarda bulunacaklarını aktardı. Not edilen bağışlar, valilik tarafından takip edilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz