YURTHABER

Kapat

Destici: "ahıska 72 Yıldır Dinmeyen Acıdır"

ANKARA, Ahıska Türklerinin 14 Kasım gecesi topraklarından koparılıp, sürgüne gönderildiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi "TÜRKLÜKLERİNİ KAYBETMEDİLER" Ahıskalılar’ın kendi kimliklerini ve dillerini

Destici: "ahıska 72 Yıldır Dinmeyen Acıdır"

ANKARA, Ahıska Türklerinin 14 Kasım gecesi topraklarından koparılıp, sürgüne gönderildiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi "TÜRKLÜKLERİNİ KAYBETMEDİLER"
Ahıskalılar’ın kendi kimliklerini ve dillerini muhafaza edebildiklerini dile getiren Destici, “Acılara maruz kalan tüm Ahıskalılar'ın sürgün yıl dönümünün 72. yılında özlem ve acı ile anıyor, sürgün esnasında yaşamlarını yitiren tüm Ahıskalılara yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Sürgünün üzerinden geçen uzun yıllara rağmen sağ kalanlar örf, adet, gelenek göreneklerini, inançlarını ve Türklüklerini kaybetmediler. Ahıska Türkleri Türk kimliklerine sahip çıktıkları gibi Türkçe'yi de Rus sıkıyönetim tedbirlerine rağmen muhafaza edebilmeyi başaran ve vatansız kalan tek millettir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet'ini ve hükümetini Ahıska Türkleri'ni hatırlamaya ve sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.
(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat