KOÇ Holding sponsorluğunda her yıl yapılan “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” adlı yarışmaya Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, okullarında yapılan “Kat Hizmetleri İstihdam Projesi”yle katıldı. Projeye, Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat Bekler başkanlığında katılınırken, projede Meslek Dersleri Öğretmenleri Cengiz Karataş ile Sinan Duvarcıoğlu ve İngilizce Öğretmeni Mehmet Doğan yer alıyor.
Okulun Müdür Yardımcısı Murat Bekler, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Proje Yarışmalarının 2011-2012 dönemi itibariyle, okul-işletme işbirliklerinin yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini teşvik amacıyla okullar arasında düzenlenmeye başlandığını belirterek, proje yarışmasının amacının okullar ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliklerinin teşvik edilmesi ve başarılı örneklerin ödüllendirilmesi yoluyla mesleki eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.
Bekler, geçtiğimiz aylarda Didim Kent Konseyi ile Zeynep-Mehmet Dönmez Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi arasında proje geliştirildiğini ve otelcilik sektörüne yönelik kat görevlisi kursu verilmeye başlandığını ifade ederek, “Turizm otelcilik sektöründe istihdam edilmek üzere kat görevlisi kursu düzenledik. Son yıllarda turizm otelcilik sektöründe çalışanlardan sertifika isteniyor. Biz bu anlamda çalışma başlatarak, kat görevlisi sertifika programı düzenlemeyi amaçladık. Kursumuza katılanlar sertifika alarak kalifiye eleman oldular. Biz bu projemizle KOÇ Holding sponsorluğunda her yıl yapılan “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” adlı yarışmaya katıldık” dedi.
Okullarında Kat Hizmetleri kursunun ilk defa verildiğini, ancak Didim’in sertifikalı vasıflı elemana ihtiyacı olduğundan dolayı bu kursun devamını da yapacaklarını kaydederek şu ifadelere yer verdi: “Projenin birinci basamağı başladı. Kat hizmetleri kursumuzun ilkini Aralık ayında başlattık ve kursu tamamlayanlara sertifika vererek, vasıflı eleman haline getirdik. Bu kursun devamını da yapacağız. Bunun yanı sıra farklı branşlarda da kurslar açarak, vasıflı eleman yetirmeyi amaçlıyoruz.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz