Dilovası ilçesinde bulunan dernekler ve Dilovası Çevre Platformu çevre duyarlılığı, çevreyi kirleten kuruluşlara karşı eylem yaptı.
Dilovası Belediyesi önünde toplanan yaklaşık bin kişi, sloganlar atarak Dilovası Kömürcüler OSB'ye kadar yürüdü. Eyleme birçok milletvekili ve siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılırken, eylemciler ellerindeki pankartlarla davul zurna eşliğinde 5 kilometrelik yolu yürüdü. Eyleme kadınlar ve çocuklar taşıdıkları pankartlarla destek verirken, bazı eylemciler ağızlarına gaz maskesi takarak, 'kanser olmak istemiyoruz' yazılı pankart taşıdı. Dilovası'nda çevreyi kirleten ve kanser vakalarına neden oldukları iddia edilen kuruluşları lanetleyen eylemciler, Dilovası'nda birçok kişinin kanserden yaşamını yitirdiğini söyledi. Yaklaşık beş kilometrelik yürüyüşün ardından Kömürcüler OSB'ye gelen eylemciler burada basın açıklaması yaptı. Kalabalık grup açıklamanın ardından sloganlar atarak olaysız dağıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz