YURTHABER

Erzincan
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcıların yeni yöntemine karşı uyarı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nce dolandırıcıların yeni yöntemine karşı uyarıda bulunuldu.Bir internet sitesi üzerinden yeni başlayan dolandırma yöntemi vatandaşları çileden çıkarıyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemine karşı uyarı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nce dolandırıcıların yeni yöntemine karşı uyarıda bulunuldu.
Bir internet sitesi üzerinden yeni başlayan dolandırma yöntemi vatandaşları çileden çıkarıyor. Elektrik ve doğalgaz faturalarından alınan TRT payını geri alabileceğine dair başlatılan yeni dolandırma yönetimden dolandırıcılar, ‘Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı da kullanıyor. ‘T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı Online İade Sistemi’ adı altında cep telefonlarına bir ileti gönderen dolandırıcılar vatandaşlara ‘T.C Kimlik Numaranız üzerinden yapılan sorgulama sonucu TRT payı doğalgaz ve elektrik faturalarınıza yansıtılan 673 TL’lik iade tutarınız bulunmaktadır. İadeleriniz maksimum 24 saat içerisinde size ait banka kredi kartınıza aktarılacaktır. Lütfen size ait kredi kartı bilgilerini giriniz.’ bilgisi göndererek talep oluşturmalarını istiyor. Vatandaşlardan alınan kart bilgileri ile dolandırıcılar vatandaşların kredi kartlarını boşaltılar. Kendilerine para ödeneceğini düşünerek kredi kartı bilgilerini sisteme giren vatandaşlar ise dolandırılıyor.
Yetkililer, vatandaşlardan herhangi bir şekilde kredi kartı bilgilerini vermemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler