Dörtyol İlçesi'nde, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSEV), Hatay Valiliği ve Dörtyol Kaymakamlığı'nın girişimleriyle 23 kadına mikro kredi desteği verildi.
Kaymakam Hasan Özyiğit, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, herkesin kabiliyetini işe dönüştürebilmesi için bir hayat suyuna ve itici güce ihtiyacı olduğunu belirtti.
Mikro kredinin kişinin öz güveninin gelişmesi, ortaklık kültürünün artması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, verilen kredi desteği sayesinde 23 kadının kendi işini kurarak ev ekonomisine katkı sağlayabileceğini söyledi.
Mikro Finans Şubesi Müdürü Hatice Şirin ise kendi işini kurmak için başvuru yapan 23 kadına yaptıkları değerlendirme sonucunda toplam 18 bin lira kredi verdiklerini kaydetti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz