Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Soma ilçesinde, Zafer Mahallesi Güney Mezarlığı yanında taşkınları önlemek için yaptığı set fazla yağmura dayanamadı ve yıkıldı.
Bu sene yağan yoğun yağmurlar taşkınları önlemek amacıyla milyonlara mal olan Döşeme deresinin başlangıç setini yıktı geçti. DSİ’nin taşkın önleme yatırımının daha tamamlanmadan yıkılması, mahalle sakinleri ve görenlerin tepkisine neden oldu. Setin yıkılması sonrasında sürüklenen taşlar da, bazı vatandaşların arazilerindeki zeytin ağaçları ve ekili bazı tarım ürünlerine zarar verdi.
ZARARIMIZI KİM KARŞILAYACAK
Vatandaşlar tarlalarında maddi hasar meydana geldiğini belirterek, "Devlet milyonlarca lira yatırım yapıyor. Ama bu yatırım ne yazık ki yapılalı bir sene bile olmadan yıkılıyor. Hem de tarlalarımız mahvoluyor. Bizim zararımızı kim karşılayacak? Belediye mi, devlet su işleri mi?" diye sordular.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz