YURTHABER

Düzce
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün orman köylülerinin desteklenmesi projesi (ORKÖY) kapsamında, orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor.Düzce Orman İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal başkanlığında, Düzce Emlak Şefi Hakan Yasin Özdemir, İşletme Şefleri Emine Kartal, Pınar Dönmez ve Uğur Ulaş‘tan oluşan komisyon tarafından, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında bulunan Uğur, Çınardüzü, Derdin ve Yeniyurt köylerinde planlanan toplantılar tamamlandı.Geçmiş yıllarda Düzce’de uygulanan fenni arıcılık, süt sığırcılığı, dış cephe mantolama, güneş enerjisi projelerine ek olarak, Orman Genel Müdürlüğünün teşvik ve destekleriyle 2019 yılında ilk kez verilecek olan; odun dışı orman ürünlerinin değerlendirmesine yönelik projeler ile ormancılık faaliyetlerinde çalışan köylümüzü desteklemek amacıyla üretim mekanizasyonu projelerinin (motorlu testere, kabuk soyma aparatı, tambur, koruyucu giyim gibi) hayata geçirileceği belirtildi.Yapılan toplantılarda verilecek olan kredilerin kimler tarafından kullanılabileceği, yapılacak olan iş ve işlemlerin nasıl ilerleyeceği, kredi geri ödemesinin nasıl ve hangi zamanlarda olacağı, kredi geri ödemesi yapılamadığı durumlarda karşılaşılacak olan sorunlar gibi konularda bilgilendirme yapıldı.Bilgilendirmenin ardından kredi kullanmak isteyenlerin tespiti çalışmalarına geçildi.

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün orman köylülerinin desteklenmesi projesi (ORKÖY) kapsamında, orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce toplantılar düzenlenmeye devam ediliyor.
Düzce Orman İşletme Müdür Yardımcısı Levent Kartal başkanlığında, Düzce Emlak Şefi Hakan Yasin Özdemir, İşletme Şefleri Emine Kartal, Pınar Dönmez ve Uğur Ulaş‘tan oluşan komisyon tarafından, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü görev alanında bulunan Uğur, Çınardüzü, Derdin ve Yeniyurt köylerinde planlanan toplantılar tamamlandı.
Geçmiş yıllarda Düzce’de uygulanan fenni arıcılık, süt sığırcılığı, dış cephe mantolama, güneş enerjisi projelerine ek olarak, Orman Genel Müdürlüğünün teşvik ve destekleriyle 2019 yılında ilk kez verilecek olan; odun dışı orman ürünlerinin değerlendirmesine yönelik projeler ile ormancılık faaliyetlerinde çalışan köylümüzü desteklemek amacıyla üretim mekanizasyonu projelerinin (motorlu testere, kabuk soyma aparatı, tambur, koruyucu giyim gibi) hayata geçirileceği belirtildi.
Yapılan toplantılarda verilecek olan kredilerin kimler tarafından kullanılabileceği, yapılacak olan iş ve işlemlerin nasıl ilerleyeceği, kredi geri ödemesinin nasıl ve hangi zamanlarda olacağı, kredi geri ödemesi yapılamadığı durumlarda karşılaşılacak olan sorunlar gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
Bilgilendirmenin ardından kredi kullanmak isteyenlerin tespiti çalışmalarına geçildi. Kredi kullanmak isteyen kişi sayısı, köylerde verilecek olan kredi miktarını aştığı için, kura ile tespit yoluna gidildi. Toplantıya katılan ve kredi kullanmak isteyenler için gerçekleştirilen kura ile asil ve yedek listesi oluşturuldu. Hazırlanacak olan kredi tahsis onaylarının Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanması ile kredi kullandırma sürecinin devam edeceği bildirildi.
Yetkililerce yapılan açıklamada ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi görevlerinin yanında, orman köylüsünün refah seviyesinin yükseltilmesi hususunda da etkin çalışmalarda bulunulduğu, alternatif geçim kaynakları oluşturarak orman köylüsünün her daim yanında olunacağına dikkat çekildi.

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Düzce’de orman köylüsüne destek devam ediyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler