YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eğitim Merkezi'nde haksız diploma iddiası

Adıyaman Çıraklık Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerden birçoğuna, notlarının değiştirilerek haksız yere belge almasının...

Eğitim Merkezi'nde haksız diploma iddiası

Adıyaman Çıraklık Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlerden birçoğuna, notlarının değiştirilerek haksız yere belge almasının sağlandığı iddia edildi. Ayrıca okulda 8 yıl boyunca eğitmenlerin maaş karşılığı derse sokulmadığı öne sürüldü. İki konu da yargıya taşındı. İddialara göre, daha önce Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde yer alıp daha sonra ayrılan Çıraklık Meslek Eğitim Merkezi’nde ustalık ve kalfalık belgelerinin düzenlenmesinde sahtecilik yapıldı.
İddiaların sahibi olan ve eğitim merkezinde de ahşap teknolojileri alanında ders veren İbrahim Çakır, Avrupa Birliği standartları doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimler sonrasında, dünyanın her yerinde geçerli olan belgelerin hak eden insanlar için düzenlenmediğini öne sürdü. Belgelerin, hak etmeyen kişiler üzerine düzenlendiğini anlatan Çakır, belgelerin sehven düzenlendiği yönünde bir kanaate varıldığını ifade etti. Belgelerin iptali için de bir komisyon kurulduğunu kaydeden Çakır, yapılan çalışmaların yeterli olmadığını kaydetti. Çakır, “Belge hak etmiş insanlara hala neden belge düzenlenmediğinin araştırılması, hak etmeyen insanlara neden belge düzenlendiğinin araştırılması, not fişlerindeki düşük notların bilgisayar ortamında değiştirilerek nasıl belge hazırlanmasına sebep olunduğunun çok geniş kapsamlı araştırması gerekmektedir.” dedi.

KONU AYDINLATILAMAZSA HAZİRAN’DAKİ SINAVLARDA BÜYÜK MAĞDURİYET YAŞANACAK
Çakır, "Yanlış alınan paralar geri ödenmekte. Olabilen yanlışlıklar düzeltilmeye çalışılmakta. Ama okul büyük bir kaos içerisinde. Kursiyerler mesleki eğitim merkezinden belge alan insanlar mağdur edilmektedir. Konu aydınlatılamaza Haziran sınavlarına yetişmeyecektir. Yapılsa bile insanların ne belgesi aldıkları, nasıl aldıkları, ne yapacakları belli olmadan sınavlara girdiklerinde büyük bir mağduriyet yaşacaklarını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Belgelerde yaşanan durumun, iyi niyetli olmadığını dikkat çeken Çakır, “İşini bilen biri, 300- 500 belge düzenleyip, bunun içinden 3-5 tane yanlış çıkarabilir. Eğer 150 -200 tane yanlış çıkıyorsa bunun bir sebebi olmalıdır.” şeklinde konuştu. 8 yıl boyunca maaş karşılığında arkadaşları ve kendisinin derse de giremediğini öne süren Çakır, "Endüstri Meslek Lisesi Müdürü ile aramız bozuktu. O da maaş karşılığı derse girmemizi engelledi. Norm kadro yönetmeliği uygulanmadı." ifadelerini kullandı. Çakır, iki konuyla ilgili olarak Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler