İSTANBUL’UN 55’DE BİRİ KADAR
TEİAŞ verilerine göre Kırıkkale 2012 yılı içerisinde en az elektrik kullanan iller arasında yer alırken sanayisi gelişmiş ve nüfusu yoğun iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir listenin üst sıralarında yer aldı. 2012 yılında en çok elektrik tüketimi İstanbul'da, en az tüketim ise Ardahan'da görüldü. İstanbul'un 35 milyar 182 milyon 730 milyon kWh'lık toplam tüketiminin yanı sıra Kırıkkale ise 647 bin 782 kwh elektrik kullandı. Bu durumda İstanbul 2012 yılında Kırıkkale’nin 55 katı daha fazla elektrik tüketti.
TASARRUFA GİDİYORUZ
Elektrik kullanımında Kırıkkale’nin son sıralarda yer almasını doğru bulan vatandaşlar ise kendilerinin tasarrufa önem verdiklerini ve Kırıkkale’nin sanayi ve nüfus anlamında da geride olması nedeniyle elektrik tüketiminin düşük olduğunu söylediler. Araştırma sonuçlarına göre kaçak elektrik tüketiminin de minimum düzeyde olduğu Kırıkkale legal kullanım sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. En çok kaçak tüketim yaşanan iller ise genellikle doğu illeri ve İstanbul.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz