YURTHABER

Kapat

Emin Çınar’dan Bakan Eker’e Soru Önergesi

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e yanıtlaması için...

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Çınar, verdiği soru önergesinde şunları kaydetti: “Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz hayvan ithalatının yapılması, kuraklık nedeniyle saman ve yem masraflarının artması, yem, mazot ve gübrenin pahalı olması gibi nedenlerden dolayı ciddi zorluklar yaşamaktadırlar. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız yetiştirdikleri hayvanları ekonomideki olumsuz nedenlerden dolayı değerinden satamamakta ve bundan dolayı da kredi borçlarını ödeyememektedirler”

Buna göre, Çınar, “Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın kredi borçlarını ertelemeyi düşünüyor musunuz? Bakanlık olarak çiftçilerimizin kredi faizlerine af getirmeyi düşünüyor musunuz? Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz için maddi destekleri artırmayı düşünüyor musunuz?” sorularının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat