Bingöl’ün Genç ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ münasebetiyle ziyaret ettikleri Özel Rana Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde duygu dolu anlar yaşadılar.
‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısı ile Genç’te çeşitli etkinlikler yapıldı. Yunus Emre Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları pankartlar ile Özel Rana Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne kadar yürüyüp, burada engelli arkadaşlarına çeşitli hediyeler takdim etti. Öğrencilerin engelli öğrenciler ile birbirlerine sarılmaları ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Burada düzenlenen programda Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Büşra Güler, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” şiirini okuyarak konuşmasına başladı. Büşra Güler, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün hakkında yazılacak, söylenecek ve yapılması gereken çok şey var. Daha doğrusu her bireyin, her kuruluşun ve devletin bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Şartlar ne olursa olsun engellilere sağlık imkanları, eğitimin kolayca sağlanması, A’dan Z’ye kadar eğitimle alakalı donanımların sağlanması, topluma kazandırılması insani görevlerimiz arasındadır. Nasıl ki insan yaşadıkça sorunları da zamana ek olarak artıyorsa, aynı sorunlar engelli vatandaşlarımız için de geçerli olacağından ‘Çağdaş Yaşam’ neyi gerektiriyorsa yasa ve düzenlemelerde ona göre gündeme uygun olmalı” dedi.
Yapılan etkinlikteki amaçlarının hem öğrencilere hem de vatandaşlara engellileri hatırlatmak olduğunu belirten Yunus Emre Ortaokulu öğretmelerinden İsmail Mamuk, “Aslında her insan potansiyel bir engeli adayı. Bu bilinçle gerek öğrencilerimizin gerekse de vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek istedik. Engellilerimizi sadece bir günde değil her gün ve her alanda hatırlamak, onların yaşam standartlarını arttırmak için çalışmamız gerekmekte. Konuya dikkat çekmek için etkinliklerimiz ile destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz