Trabzon Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yağmur Eraslan'ın, Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.
Okul Müdürü Cemal Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Ocak-01 Şubat tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası'nda, 8 yaş kızlar kategorisinde Trabzon Merkez Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Yağmur Eraslan'ın Türkiye ikincisi olduğunu belirtti.
Şampiyona süresince dokuz maç yapan Eraslan'ın birinciyle aynı puanı toplamasına rağmen averajla ikinci olarak geçen yılki başarısını tekrarladığını ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:
"Öğrencimiz geçen yıl gösterdiği başarıya bu yıl yenisini de ekleyerek okulumuzu en iyi şekilde temsil etmesi, arkadaşlarına da örnek olmuştur. Bu örnek başarı nedeniyle okulumuzda satranç sporu ivme kazanarak toplam altı öğrencimiz il başarısını aşmış, Antalya'daki yarışmaya katılmaya hak kazanmıştır. Bu başarılarından dolayı öğrencilerimi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerimden Yusuf Tomar, Aziz Enez ve Sabri Altınışık'ı kutluyorum."
Muhabir: Meltem Yılmaz
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz