Hakkâri’deki terör saldırısında can veren şehitlerden birinin Erzurumlu olması gençleri harekete geçirdi. Yakutiye Medresesi ile Atatürk Üniversitesi arasında Türk bayrakları ile protesto yürüyüşü yapan gençler, teröre lanet okuyup şehitlerine sahip çıktı.
Lise ve üniversiteli öğrenciler, 'Kürt, Türk kardeştir, PKK kalleştir' şeklinde sloganlar atıp tekbirler getirdi. Erzurum esnafı da işyeri camlarına astıkları bayraklarla teröre tepki gösterdi.
Van'da bugün düzenlenecek törenin ardından Erzurum'a getirilecek şehit piyade onbaşı Mesut Kazanç için Lalapaşa Camii'nde tören düzenlenecek. Emniyet güçleri, ikindi namazına müteakiben yapılması planlanan cenaze töreni öncesi Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapattı. Sadece yaya trafiğine açık olan cadde üzerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Kazanç’ın cenazesi ailesinin isteği üzerine şehitliğe değil Konaklı köyündeki aile kabristanlığına defnedilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz