Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda sağlığa zararlı çok sayıda kaçak bitkisel ilaç ele geçirildi. Zayıflatıcı, kilo aldırıcı, cinsel güç artırıcı olduğu belirlenen kaçak bitkisel ilaçların 140 bin adet olduğu, Eskişehir ve çevre illerinde piyasaya sürülmeye çalışıldığı tespit edildi.
Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önleyici polis ekipleri, Tepebaşı İlçesi Uluönder mahallesinde devriye görevi gezerken şüpheli gördüğü elinde koli bulunan İ.P. isimli şahısın üzerini aradı. İ.P.’nin üzerinde ithalatı ve satışı yasaklanmış sağlığa zararlı zayıflama ilaçları bulundu. Daha sonra polis konu ile ilgili çalışmasını genişletti. Polis, şahsın işyerinde yapılan aramada, 140 bin adet zayıflatıcı, kilo aldırıcı ve cinsel gücü artırıcı kaçak bitkisel gıda takviyesi ele geçirildi. Ele geçirilen bitkisel ilaçların insan sağlığına zararlı olduğu kaydedildi.
El konulan ürünlerin tablet, kutu, etiket ve hologramlarının ayrı halde oldukları, kutulama işlemlerinin depo içerisinde yapılarak, malların müşterileri kargo ile gönderildiği saptandı. Olayla ilgili olarak E.T. ve İ.P. isimli şahıslar, gözaltına alınarak, haklarında yasal işlem başlatıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz