YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ETSO Başkanı Yücelik: Okuma Salonları Sosyal Barışın Harcı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yoksul vatandaşların oturduğu semtlere...

ETSO Başkanı Yücelik: Okuma Salonları Sosyal Barışın Harcı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yoksul vatandaşların oturduğu semtlere yaptırılan okuma salonlarının, sosyal barışın sağlam harcını oluşturduğunu söyledi.

Hayırsever vatandaşların yaptığı okuma salonlarının toplumsal birlik ve beraberliğe katkı sağladığı belirtildi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Şehitler Mahallesi'ndeki Gazi Okuma ve Etüt Merkezi'ni ziyaret etti. Yücelik, etüt merkezi sorumlusu Murat Gümüştepe'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Varoş semtlerde vatandaşın himmetiyle açılan etüt ve okuma salonlarının büyük bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Yücelik, söz konusu merkezlerin yapılmasında ve yaptırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yoksul ailelerin çocuklarının etüt ve okuma merkezleri sayesinde Anadolu fen liseleri ve üniversitelere rahatlıkla hazırlandığını ve bunun da sosyal barışa katkı sağladığına dikkat çeken ETSO Başkanı Yücelik, "Milletçe el ele omuz omuza verip imkanı olmayan çocuklarımızı okutmalıyız. Bu amaçla açılan okuma salonları sayesinde her yıl binlerce çocuğumuz Anadolu fen liselerine ve üniversiteleri kazanmakta. Bu etüt ve okuma salonlarının sayısının artması lazım. Çünkü bu okuma salonları sosyal barışın sağlam harcını oluşturmakta. Ayrıca bu etüt merkezleri sayesinde çocuklarımız sokaklardan kurtarılarak, geleceklerini kurtarma adına önemli bir sorumluluğu da yerine getiriyor." dedi.

Okuma salonlarından çocuklar kadar yetişkin bayanların da yararlandığını ve bunun da çok önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Yücelik, "Çocuklar kadar anne ve babalarının da gelip bu etüt merkezlerinde okuma- yazma öğrenmesi toplumsal eğitim adına önemli bir etken." diye konuştu.

OKUMA SALONLARINA İLGİ ÇOK BÜYÜK

Gazi Etüt ve Okuma Salonu görevlisi Murat Gümüştepe, Erzurum'da yaklaşık 3 bin çocuğun etüt merkezlerinde eğitim gördüğünü dile getirdi. Gümüştepe, il merkezi ve ilçelerdeki okuma salonları sayesinde her yıl çok sayıda çocuğun Anadolu fen ve öğretmen liselerini kazandığını anlattı.

Erzurum il genelinde 23 etüt merkezinin bulunduğunu ve yeni eğitim öğretim döneminde Sanayi semtindeki etüt merkezinin hizmete girmesiyle bu sayının 24'e çıkacağına işaret eden Gümüştepe, "Okuma salonlarımız halkımızın teveccühünü kazandı. Yoksul semtlerde açtığımız etüt ve okuma salonlarına çocuklarımız ve aileleri büyük ilgi gösteriyor. Hayırsever halkımızın destek ve yardımlarıyla bu etüt ve okuma merkezlerimize her yıl yenilerini eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler