YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eyüpsultanlı çocuklardan mültecilere kardeş eli

Eyüpsultanlı çocuklar, Gaziantep’te mülteci kampına kırtasiye yardımı yapacak.

Eyüpsultanlı çocuklardan mültecilere kardeş eli

Eyüpsultanlı çocuklar, Gaziantep’te mülteci kampına kırtasiye yardımı yapacak. “Bir Kalem De Sen Getir” projesini hayata geçiren gençler, kardeşlik bilinciyle yola çıkarken, çocukların gönüllerine de dokunacak.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından hayata geçirilen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen program sayesinde hem çadır kentte kalan çocuklar mutlu olacak hem de kardeşlik duygusu gelişecek. Eyüpsultan Çocuk Meclisi üyeleri, bu yardım faaliyetini Dünya Çocuk Hakları Haftasında yaparak toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda kardeşlik ve yardım severlik duygusunun pekişeceği program için öğrenciler oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.
Savaş mağduru çocuklara yardım
Projenin öncelikli amacı; savaş gibi acı bir gerçeklikten ötürü eğitim, barınma, yeme-içme ve yaşam hakları ellerinden alınan akranlarının olduğuna dikkat çekmek olacak. Onları yaşadıkları, eğitim gördükleri ortamlarda bizzat ziyaret edip dertleşmek, yaşadıkları şartları yerinde gözlemleyerek incelemek de projenin amaçları arasında olacak.
Çocuklar arasında gönül köprüsü kurulacak
“Bir Kalem De Sen Getir” projesini Eyüpsultan Belediyesi Çocuk Meclisi, Çocuk Hakları ve Sorunları Komisyonu ile Evrensel Kardeşlik Komisyonları planladı. Kamp okulunun duvarına yaprakları çocuk meclisi üyeleri ve kamptaki çocukların ellerinin izlerinden oluşan bir hatıra ağacı resmedilecek.
Çocuklar topladıkları kırtasiye yardımlarını 23 Kasım 2018 Cuma günü Eyüpsultan Çocuk Meclisi ilgilileriyle Gaziantep’teki kamp yetkililerine teslim edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler