YURTHABER

Kapat

"Fabrikadan Yüksekokula Taşköprü Sümerbank Kendir Fabrikası'nın Öyküsü" Paneli

Taşköprü ilçesinde "Fabrikadan Yüksekokula Taşköprü Sümerbank Kendir Fabrikası'nın Öyküsü" paneli düzenlendi.

Taşköprü ilçesinde "Fabrikadan Yüksekokula Taşköprü Sümerbank Kendir Fabrikası'nın Öyküsü" paneli düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Taşköprü Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen panele Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahattin Aydınlı, Genel Sekreteri Vural Arslan, Taşköprü Genç İş Adamları Derneği (TAGİAD) Başkanı Bahri İldemlik ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, panelde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet döneminin Kastamonu'daki ve bulunduğu bölgedeki ilk sanayi kuruluşlarından olan Kendir fabrikasının kuruluş aşamasından günümüze kadarki süreci hakkında bilgiler verdi.

Geçmişte bu fabrikada çalışmanın ayrıcalıklı olduğunu, burasının Sümerbank'a bağlı olması nedeniyle halk arasında burada oturan ve çalışanların Sümerliler olarak anıldığını ifade eden Summerer, fabrikanın daha geniş çalışmalara konu olması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Mehmet Tuğcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat