YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkınma Ajansı, iki yeni program başlattı

Merkezi Malatya'da bulunan Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından...

Merkezi Malatya'da bulunan Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini de kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından ‘Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi’ ve ‘Turizm Sektörünün Geliştirilmesi’ adıyla iki yeni destek programı için teklif çağrısı başlatıldı. TRB1 Bölgesinde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları ile birlikte bölgeye 12 milyon 650 bin TL kaynak aktarılacağı belirtildi.

Ajans Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelere destek vermek amacıyla 29 Haziran’da iki yeni destek programını başlattıklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ‘Doğrudan Faaliyet Desteği’ ve ‘Teknik Destek’ programlarını ilan ettiklerini anımsatan Altunyuva, dört program ile bölgeye toplam 12 milyon 650 bin TL'yi bulan kaynak aktarılmasını öngördüklerini söyledi. Altunyuva, şöyle devam etti:
“Programlar arasında farklılıklar olmakla beraber, genel olarak kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatifler uygun başvuru sahipleri arasında yer alıyor. İlan edilen programlarla, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgesel kalkınmayı tetikleyecek projelerinin hayata geçirilmesine ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacaktır. Özel sektöre yönelik olarak hazırladıkları, imalat sanayi ve tarım sektörünü desteklemeyi hedefleyen programları 2011 yılı sonbahar döneminde ilan edileceğiz.”
Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile söz konusu bölgede turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayacak altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamayı amaçladıklarını anlatan Altunyuva, altyapının geliştirilmesine yönelik projelere öncelik vereceklerini kaydetti.
Altunyuva, program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşları şöyle sıraladı: “Valilikler, belediyeler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, üniversiteler, bölge ve il müdürlükleri, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları. Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam yıllık ödenek tavanı 7 milyon TL'dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari 150 bin TL ve azami 1 milyon 750 bin TL olabilecektir. Program kapsamında, her bir proje bütçesinin en az yüzde 25'i, en fazla ise yüzde 75'i hibe olarak desteklenebilecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler