YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ford Otosan Genel Müdürü Otay: 2011 yılı ilk 8 ayında ihracatımız yüzde 30 arttı

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2011 yılının ilk 8 ayında araç satışlarında yüzde 30...

Ford Otosan Genel Müdürü Otay: 2011 yılı ilk 8 ayında ihracatımız yüzde 30 arttı

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2011 yılının ilk 8 ayında araç satışlarında yüzde 30 artış yaşandığını belirtti.
Çorum'da Ford bünyesinde bulunan Eylüce Otomotiv'in açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa; Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford yöneticileri ve çok sayıda iş adamı katıldı. Ankara yolu üzerinde açılışı yapılan Eylüce Otomotiv, Çorumlular için yeni istihdam kapısı olmayı hedefliyor.
Açılışta konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, bayilerinin Ford ailesinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ''Geride bıraktığımız ilk 8 ay verilerine göre elde ettiğimiz yüzde 15.4 pazar payı ile 2011 yılında da lider konumumuzu koruyoruz. Ford Otosan olarak, 2011 yılı ilk 6 ayında elde ettiğimiz ihracat geliri ile Türkiye otomotiv sektörünün lider ihracatçısı konumundayız. Ürettiğimiz ticari araçları 5 kıtada 70'den fazla ülkeye ihraç ederek, Türk mühendisinin ve Türk işçisinin elinden çıkan kaliteyi ve mühendislik yeteneğini tüm dünyaya gösteriyoruz.'' diye konuştu.
Ford Otosan olarak, yeni ürünlere yönelik yatırımlara hız verdiklerini belirten Otay, 2011 yılını ticari araçta yatırım yılı olarak ilan ettiklerini dile getirdi. One Ford stratejisi çerçevesinde global olarak tasarlanan ve Ford Otosan'ın büyümesinde amiral gemisi olacak yeni jenerasyon transit üretimi için Kocaeli'nde 630 milyon dolarlık yatırım başlattıklarını söyleyen Nuri Otay, New York'ta taksi aracı olarak kendilerinin tercih edildiğini ve bu zamana kadar bin adet taksi ihraç ettiklerini ve 400 yeni araç sipariş aldıklarını sözlerine ekledi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra Çorum Valisi Nurullah Çakır, teknik servis bölümünü gezerek yetkililerden bilgi aldı. Çakır, özel sektördeki müşteri memnuniyetini esas alan hizmet anlayışının kamuda da olması gerektiğini ve bunu önemsediğini belirterek, yeni açılan Eylüce Otomotiv'i kutladığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler