YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adanalı 22 ressam Tarsus’ta sergi açtı

Adana Ressamlar Derneği (ARD) üyesi 22 ressam Mersin’in Tarsus ilçesinde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde karma resim sergisi açtı.ARD Başkanı Hüseyin Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Tarsus’un tarihi ve coğrafyası ile Neolitik dönemden itibaren çeşitli kültürlerin kaynaşma noktasını oluşturduğunu belirterek,”Biz Adana Ressamlar Derneği üyeleri, Tarsus’un sanat tarihinin zenginliğinin farkında olmanın heyecanı ile bu sergiyi gerçekleştirmek istedik.

Adana Ressamlar Derneği (ARD) üyesi 22 ressam Mersin’in Tarsus ilçesinde Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde karma resim sergisi açtı.
ARD Başkanı Hüseyin Yılmaz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Tarsus’un tarihi ve coğrafyası ile Neolitik dönemden itibaren çeşitli kültürlerin kaynaşma noktasını oluşturduğunu belirterek,”Biz Adana Ressamlar Derneği üyeleri, Tarsus’un sanat tarihinin zenginliğinin farkında olmanın heyecanı ile bu sergiyi gerçekleştirmek istedik. Ürettiklerimizle yaşadığımız bölgenin dışında başka yerde yeni izleyici ile karşılaşmayı seviyoruz" dedi.
Sanat tutkularından, maddi getirisi olmasa da vazgeçemeyeceklerini vurgulayan ARD Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Ruhsal olarak sanat virüsünün sirayet ettiği insan, sanatı bir simyacı gibi arar. Bu ulaşılmayan ve görülmeyen Anka Kuşu hayal gibi düş olabiliyor bazen. Sanat tarihinde birçok sanatçı yaşadığı sürece güzeli aradı ve bulduğu güzelden sonra yeni güzeli aramaya başladı. Hiçbir sanatçının ömrü yetmemiştir yeni güzel olanı bulmak için. Sanat için güzel olanı aramaya devam edeceğiz, sanat izleyicisi de bu arayışımızın tanığı durumunda, Bugün Tarsuslu izleyici tanığımız” şeklinde konuştu.
Adana Ressamlar Derneği üyeleri Hüseyin Yılmaz, Serap Milli, Tevfik Gökdemir, Seval Eroğlu, Meral Soylu, Melehat Sabancı, Sevinç Kökenler, Hacer Mutluay, Seher Özcan, Şerife Ballı, Seval Meray, Esin Kuçüktatlı Güver, Süheyla Tümöz, Ozcan Aydemir, Muzaffer Özge Eren, Esra Baydar, Kenan Tanburoglu, Salime Koman, Alex Raynham, Mahmut Selekoğlu, Erdal Yalçın ve Mehmet Emre’nin resim sergisi 30 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak.

Adanalı 22 ressam Tarsus’ta sergi açtı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler