YURTHABER

Elazığ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Elazığ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hem bilgilendirme faaliyeti yapıldı, hem de kadınların hazırladığı el emekleri sergilendi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve kadınların işbirliğiyle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Elazığ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hem bilgilendirme faaliyeti yapıldı, hem de kadınların hazırladığı el emekleri sergilendi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve kadınların işbirliğiyle "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle etkinlik düzenlendi. Kentte bulunan bir alışveriş merkezinde yapılan etkinlik kapsamında günün önemine dikkat çekmek için stantlar kuruldu. Görevliler tarafından broşür dağıtılırken, barınma hizmeti alan kadınlara yönelik açılan el işi kurslarında elde edilen ürünler sergilendi. Programa Vali Erkaya Yırık, eşi Ayşe Yırık , İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız , İl Emniyet müdürü Celal Sel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Suat Kenç, jandarma ve emniyet personeli ile vatandaşlar katıldı.
Kadınların el emeğiyle yaptıkları ürünlerin sergilendiğini anımsatan Vali Erkaya Yırık, “Kadınlar Günü’nde dünyadaki tüm örneklere baktığımızda kadınların hayatın her alanında yer aldığını ve topluma rehberlik ettiğini, rol model olduğunu görüyoruz. Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmelere neticesinde gerek mecliste gerek kamu sektöründe gerek de toplum içerisinde ve iş alanlarında iş kadını olarak yer alan kadınlarımızın olduğunu görmek bizlere mutluluk veriyor. Kadınlarımız toplumun içerisinde yer aldığı sürece, daha fazla sosyal hayata katıldığı müddetçe milletimizin, geleceğimizin daha güvende olduğunu söylemek istiyorum. Her sektörde, her alanda kendini hissettiren emeğiyle, hizmetiyle insanlara varlık hakkı tanıyan kardeşlerimiz inşallah bugün nedeniyle de bu farkındalık dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadına şiddeti, insan hakları ihlalini bundan sonraki süreçte yaşamayız. Bunun için de hepimize düşen görevler var” dedi.
Etkinlikte konuşan İl Müdürü Suat Kenç ise “Bugün günümüzdeki temel meselemiz kadının, erkeğin, çocuğun yeri neresi problemimiz bu olmalıdır. Erkekle kadın ne birbirinin rakibi ne birbirinin eşidir. Erkek ve kadın birbirinin tamamlayıcısıdır. Gerek bizim kadim kültürümüz gerekse dinimiz kadına gerçekten çok büyük önem vermektedir. Kadının İslam’daki yeri çok büyük ve şereflidir. İslam ve Türk tarihine baktığımızda kadın her zaman ailenin en önde gideni hürmet görenidir. Dinimizde ’Cennet annelerin ayakları altındadır’ diyerek kadını yüceltmiştir. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında duran ŞÖNİM ile can güvenliği tehlikede olan, kalacak yeri olmayan kadınlara çocuklarıyla birlikte kadın konukevlerinde barınma hizmeti vermekteyiz "diye konuştu.

Elazığ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler