YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İzmirlilerin lunapark özlemi bitmiyor

İzmir Enternasyonel Fuarı’nda (İEF) uzun yıllar hizmet veren ve İzmir’in sembollerinden biri olan Fuar Lunapark’ın açılması için vatandaşlar çağrıda bulundu.İzmir ve Ege Bölgesi’nde binlerce insanın hatıralarının canlı tanıklığını yapan ve geçtiğimiz yıl alınan bir kararla hizmeti durdurulan lunapark, 7’den 70’e tüm İzmirliler için ayrı bir anlam taşıyordu.

İzmir Enternasyonel Fuarı’nda (İEF) uzun yıllar hizmet veren ve İzmir’in sembollerinden biri olan Fuar Lunapark’ın açılması için vatandaşlar çağrıda bulundu.
İzmir ve Ege Bölgesi’nde binlerce insanın hatıralarının canlı tanıklığını yapan ve geçtiğimiz yıl alınan bir kararla hizmeti durdurulan lunapark, 7’den 70’e tüm İzmirliler için ayrı bir anlam taşıyordu. Özellikle çocukların ve gençlerin en sevdiği mekanların başında gelen lunaparkın bu yıl da açılmaması eğlence tutkunlarını üzdü. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın yeniden kapılarını açacağı bu sene lunaparkın da açılmasını beklediklerini söyleyen vatandaşlar, bu konuda yetkililerin harekete geçmelerini de istedi. İzmir’in bu önemli değerinin korunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, gerekli düzenlemelerin yapılıp lunaparkın kapılarını tekrardan açarak eski günlerine dönülmesi için görüşlerini dile getirdi.

"Tekrar açılsın"
Önder Bağdiken isimli vatandaş, "Burası çocukluğumuzun ve gençliğimizin geçtiği, bize güzel anılar ve hatıralar bırakan özel bir mekandı. Açıkçası tekrar lunaparkımızın kente kazandırılmasını ve eski günlere dönülmesini istiyorum. Bu yıl enternasyonel fuar tekrar açılıyor ama neden lunapark açılmıyor? Eğer tekrar açılırsa şimdiki çocuklar ve gençlerin de aynı şekilde yeni anılar biriktirmelerini diliyorum" dedi.
Ardan Ezgi de "İzmir’in simgesi fuar lunaparkın kapalı olması benim için üzücü bir durum. İzmir’de vakit geçirilebilecek hem sosyal hem de kültürel olarak önemli bir merkez konumundaydı. Yeniden gerekli düzenlemelerin yapılıp bir an önce lunaparkın açılmasını yetkililerden istiyorum" dedi.

"Kent ekonomisine katkısı olsun"
Rıdvan Gök isimli vatandaş, "Fuar alanı doğal atmosferiyle insanın stresini atabileceği sayılı yerlerden birisi. Fuar içinde bildiğim kadarıyla çok uzun yıllardır hizmet veren lunaparkın kapalı durumda olması için kentimiz adına bir kayıp. Daha çok insanın bu güzelliklerden yararlanabilmesi için lunaparkın yeniden açılmasını istiyorum" diye konuşurken, Sadık Celasın ise, "Güzel İzmir’e yakışan bir sembol olan lunaparkın özellikle çocukların gitmek için sabırsızlandığı ve gençlerin de buluşma noktası olan bir yerdi. Buranın dışından çocukların gidebileceği, açık havada saatler geçirebileceği başka bir lunapark da bildiğim kadarıyla bulunmuyor. Lunaparkın tekrar açılmasını ve kent ekonomisine de katkı yapmayı sürdürmesini temenni ederim" ifadelerini kullandı.
Sam Zogi de, "İzmir’de yaşayan bir İranlı olarak kentin sembollerinden lunaparkın yeniden açılmasını istiyorum. İzmir’de arkadaşlarımla keyifli ve güzel saatler geçirebildiğim mekanlardan birisiydi. Umarım tekrar açılır ve bizler de lunaparkın tadını eskiden olduğu gibi çıkarmaya devam edebiliriz" sözlerine yer verdi.

İzmirlilerin lunapark özlemi bitmiyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler