YURTHABER

Kastamonu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kastamonu’da patates hasadı tamamlandı

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 5 bin dekar alanda ekilen patatesin hasadı tamamlandı.Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yaklaşık 75 çiftçinin tarlasına ektiğini patatesin hasadı tamamlandı.

Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde 5 bin dekar alanda ekilen patatesin hasadı tamamlandı.
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yaklaşık 75 çiftçinin tarlasına ektiğini patatesin hasadı tamamlandı. Çiftçiler, hasadını yaptıkları patatesi depolarına kaldırırken bazı çiftçiler ise yol kenarlarında çuvallar içerisinde patatesin satışını yapmaya devam ediyor. Hasadın tamamlanmasıyla ilgili bilgiler veren Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, “Devrekani’deki 5 bin dekar alanda bu yıl patatesin üretimi yapıldı. Patates ekiminin serüveni 1998 yılında demonstratif (tanıtıcı) çalışmalarla başlamıştı. Biz, o dönemde Devrekani’de üç ayrı noktada her parselde üçer tane demosrasyon sahaları oluşturarak bölgeye en güzel patatesin hangisi olduğunu bulmaya çalıştık ve netice itibariyle Van Gogh, Carmona ve melody cinslerinin Devrekani’ye adapte olabilen en güzel patates cinsleri olduğunu tespit ettik. Devrekani’deki patates üretimine bakıldığı zaman Dünya ortalamasının 1-1,5 katı kadar daha fazla bir ürünün alınması Devrekani Patatesinin değerinin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor” dedi.
Devrekani ilçesinde dekar başına 3-3,5 ton civarında patates aldıklarını söyleyen Başkan Altıkulaç, “Patates hasadı ilçemizde bitti, dekardan 3-3,5 ton civarında patates aldık. Rekoltemiz güzel, Dünya ortalamasına bakıldığı zaman 2-2,5 ton civarında bir patates üretimi söz konusudur ama Devrekani topraklarının patates tarımına daha uygun olması bizim rekoltemizin 3-3,5 ton civarında olmasına sebep oluyor. Patates tarımı ilçemizde yaklaşık 75 civarında çiftçimiz tarafından ticari amaçla yapılıyor. Bu da bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor” diye konuştu.

Kastamonu’da patates hasadı tamamlandı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler