YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa ilçelerinde fidan seferberliği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirilen ve bir rekor olan 11 milyon fidanın toprakla buluşması etkinliği Manisa ilçelerinde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Geleceğe nefes’ sloganıyla başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile de ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilen 11.11.2019 günü 11 milyon fidan toprakla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirilen ve bir rekor olan 11 milyon fidanın toprakla buluşması etkinliği Manisa ilçelerinde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Geleceğe nefes’ sloganıyla başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile de ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilen 11.11.2019 günü 11 milyon fidan toprakla buluştu. Manisa genelinde 202 bin fidanın dikildiği etkinliklerde ilçelerde de yoğun katılım oldu.

Alaşehir’de 2 bin fidan toprakla buluştu
Alaşehir’de fidan dikme etkinliği kapsamında 2 bin ağaç dikildi. Narlıdere Mahallesi Mevkiinde yapılan fidan dikim törenine Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Alaşehir Orman Bölge Şefi Yakup Ulu, “Türkiye genelinde başlatılan ağaç dikme kampanyasında bugün, 1500 adet fıstık çamı ve 500 adet selvi olmak üzere 2 bin adet ağaç dikeceğiz.” dedi.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan ‘Bugün fidan yarın ağaç’ seferberliği için buradayız. Ağaç dikme seferberliğinde hedef 11 milyondu, ancak bugün itibariyle 13 milyonu geçtik. Daha da artacak. Hedef ağaç dikmek ancak, diktiğimize göre de bakmak önemli hep birlikte diktiğimiz ağaçları yaşatacağız. Türkiye’de ne yazık ki orman alanlarımızın kaybolma nedeni yine insan kaynaklı. Bu nedenle amacımız yaşatmak olmalıdır.” diye konuştu.

Selendi’ye 5 bin fidan
Selendi ilçesinde de 5 bin adet fidan toprakla buluştu. Proje kapsamında 81 il ve ilçelerde aynı anda saat 11.11’de eş zamanlı başlatılan etkinlikte Kınık mevkiinde toprakla buluştu. Fıstık Çamı, Kızıl Çam ve Sedir çeşitlerinden oluşan fidan dikimi ilçeye bağlı Kınık mevkiine gerçekleşti. Orman İşletme şefliği organizatörlüğünde gerçekleşen fidan dikiminde dikilen fidanlara can suyu da verildi. 5 hektara dikilen 5 bin fidan dikiminde konuşan İlçe Orman İşletme Şefi Tolga Kıycı, “Kınık Mahallemizde yol kenarı ağaçlandırma lokasyonunda 5 bin fidanı toprakla buluşturacağız.
Fidan Dikimine Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, İlçe Orman işletme Şefi Yolga Kıycı, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ömer Can Çeri, İlçe Emniyet Amiri Metin Demirel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, orman işletme çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehzadeler’e 9 bin fidan
Manisa’da Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan, 11 Milyon Ağaç kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu. Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Kalemli Mahallesi’nde (Kalemli Köyü) gerçekleşen fidan dikim törenine Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş ve 3 bin öğrenci katıldı. Saat 11.11’de öğrenciler, protokol üyeleri ve Manisa Orman İşletme Müdürlüğü, Yuntdağı Orman İşletme Şefliği ekipleriyle beraber yağan yağmura rağmen fidan dikerek Türkiye’nin geleceğine nefes oldu. Yuntdağı Orman İşletme Şefi İsmail Kartal, bu alanın 350 dekarlık endüstriyel ağaçlandırma sahası olduğunu belirterek, 54 dekarlık alana 6 bini çıplak köklü kızılçam, 3 bini tüplü köklü kızılçam olmak üzere 9 bin fidanın dikilmiş olacağını söyledi.
Katkı sağlayan herkese teşekkür eden Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Bu yağmurda, bu bereketin, bolluğun bol olduğu ortamda da gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Manisa olarak gururluyuz. Hedeflenen fidan miktarının üzerine çıkarak Türkiye’de bu güzel kampanyaya katılımın birincisi bir il olduk. Yeşile, doğaya, sevginin öneminin ne olduğunu bilen bir şehir olmamız hasebiyle büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Herkesin mutlaka dikili bir fidan ağacı olmalı” diye konuştu.

Kula’da 11 bin fidan toprakla buluştu
Ülke genelinde yürütülen geleceğe nefes kampanyası için, Kula’da da fidan dikim programı gerçekleştirildi. İzmir-Ankara D300 karayolu üzerinde bulunan Gökçeören Mahallesi civarında Kula Orman İşletme Müdürlüğü’nün öncülüğünde düzenlenen programda, 11 bin adet fidan, toprakla buluştu. Kaymakam Kemal Duru’nun da katıldığı programda, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar, ellerindeki çapalarla birlikte 11 bin adet fidanı toprakla buluşturup suladı.
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir yaşam alanı bırakmayı bir borç bildiğini ifade eden Kaymakam Kemal Duru, “Daha yeşil bir Kula, daha oksijenli bir Kula bırakmak için fidan dikeceğiz. Daha yeşil bir yaşam alanı bırakmak, bizim gelecek nesillerimize borcumuz. Katılan herkese teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık,. İnşallah bu faaliyetler, tüm hızıyla devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

Manisa ilçelerinde fidan seferberliği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler