YURTHABER

Şırnak
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak’ta ilk kez pepino yetiştirildi

Tarım danışmanı Ekrem Ürün, Uludere İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü bahçesinde anavatanı Güney Amerika olan ve başta şeker hastalığı, kemik erimesi, bazı kanser türleri ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen pepino meyvesini yetiştirmeye başladı.Şırnakın Uludere ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün teşvikiyle İlçe Tarım Müdürlüğü Bahçesi ve Uludere Ödül Mahallesinde tarım danışmanı Ekrem ürün tarafından pepino yetiştirilmeye başlandı.

Tarım danışmanı Ekrem Ürün, Uludere İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü bahçesinde anavatanı Güney Amerika olan ve başta şeker hastalığı, kemik erimesi, bazı kanser türleri ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen pepino meyvesini yetiştirmeye başladı.
Şırnakın Uludere ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğünün teşvikiyle İlçe Tarım Müdürlüğü Bahçesi ve Uludere Ödül Mahallesinde tarım danışmanı Ekrem ürün tarafından pepino yetiştirilmeye başlandı. Uludere’de ilk defa üretime yapılan meyveden verimli sonuç alındığı belirtildi. Anavatanı Güney Amerika olan ve son dönemde Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik meyve pepinonun faydası saymakla bitmiyor. Barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kansere ve kalp krizine karşı korurken, kilo problemleri ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Çok yıllık bitki olmasına rağmen tek yıllık olarak yetiştirilir.
Tarım Müdürü Murat İnan, meyvenin ilçede ilk defa yetiştirildiğini ve çiftçileri alışılagelmişin dışına çıkarıp farklı meyve türleri yetiştirmeye teşvik ettiklerini söyledi.
Pepinonun suptropik iklim meyvesi olduğunu belirten İnan, Uluderenin tüm köylerinde de yetiştirilebileceğini dile getirdi. İnan, "Pepinonun üretim ve pazarlama aşamasında herhangi bir sorunla karşılaşıldığında üreticilerimize yardımcı olacağız. İlçemizde ilk kez yetiştirilen bu ürünün gerek geniş halk kitlelerine yaygınlaştırılması gerek üretim ve gerekse tüketim aşamalarında üreticilerimize gerekli yardım ve kolaylığı sağlayacağız" dedi.

Şırnak’ta ilk kez pepino yetiştirildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler