YURTHABER

Aydın
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Müziği konseri büyük ilgi gördü

Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme” projesi kapsamında düzenlenen Türk Müziği Konseri büyük ilgi gördü.Öğretmen ve öğrencilere Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıtmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof.

Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme” projesi kapsamında düzenlenen Türk Müziği Konseri büyük ilgi gördü.
Öğretmen ve öğrencilere Türk müziğini ve enstrümanlarını tanıtmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer’in eşi Fatma Nebahat Özer’in himayeleriyle, "Türk Müziğini Tanıtma ve Destekleme Projesi" kapsamında İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Ses Sanatçısı Dr. Aylin Şengün Taşçı tarafından öğrencilere yönelik "Örneklemeli Türk Müziği Tarihi Semineri" ve halkımıza yönelik "Türk Müziği Konseri" gerçekleştirildi.
Ninnilerden mehter müziğine, tasavvuftan Osmanlı sultanlarının bestelerine, unutulmayan bestekarların eserlerine kadar geniş bir çerçevede gerçekleştirilen "Örneklemeli Türk Müziği Tarihi Semineri"nde öğrenciler, geleneksel Türk müziği enstrümanlarını tanıma ve kullanma şansını yakaladı. Seminerde ayrıca El-Kındi (801-873), Farabi (873-950), İbn-i Sina (980-1037), Sadettin Kaynak (1895-1961) ve Münir Nurettin Selçuk (1899-1981) gibi Türk müziğine gönül vermiş sanatçılar ve hayat hikâyeleri hakkında bilgiler aktarıldı.
Türk müziğinden eserlerin seslendirildiği konsere Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger ile birlikte protokol ve Aydın halkı tarafından yoğun katılım sağlandı.
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Ses Sanatçısı Dr. Aylin Şengün Taşçı, “Türkün şanlı bayrağını, gökyüzüne dikeceğiz” dedi ve Türk müziğinin bir meşalesini de Aydın’da yakarak konseri sonlandırdı.
Konser sonunda Vali Köşger ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk tarafından gecenin anısına Aylin Şengün Taşçı’ya çiçek takdim edildi.

Türk Müziği konseri büyük ilgi gördü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler