YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’i gezmeye gelen insanların sadece turistik bir gezi...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Gaziantep’i gezmeye gelen insanların sadece turistik bir gezi niyetinde değil, bunun yanında ticari anlamda alışveriş yapmak için gelmelerini arzuladıklarını söyledi.

Güzelbey, Gaziantep’te yayın yapan 6 televizyon kanalının ortak yayın platformunda canlı yayın konuğu oldu. Güzelbey, burada belediye olarak son dönemlerde yaptıkları hizmetleri anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Biz insanların Gaziantep’e ticaret yapmak için gelmelerini de istiyoruz. İnsanların kentimizin tarihini, müzelerini, eğlence merkezlerini ve kültürel dokularını görmek, gezmek, güzel yemeklerimizden yemeleri tabi ki güzel. Ancak esnafımızın da ticari anlamda bir şeyler kazanması gerekiyor. Bu açıdan esnafımızın da sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Hem Gaziantepliler hem de komşu illerden gelen insanlar gezinin yanında ticari alış verişi de yapmalılar” diye konuştu.

“ŞEHİR MERKEZİNDE AVM’YE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bu açıdan şehir merkezinde yapılan büyük alış veriş merkezlerine sıcak bakmadıklarını dile getiren Güzelbey, bundan sonra şehir merkezinde yapılacak AVM’lere izin veremeyeceklerini kaydetti. Başkan Güzelbey, Gaziler caddesinden sonra Atatürk ve Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nı yenileyerek buralara adeta açık alış veriş merkezleri yapmayı planladıklarını söyledi.

Geleneksel Ramazan Şenlikleri’ni ilk defa eski fuar alanında başlattıklarını ve bugün herkesin katılımı ile yapılan bir geleneğe dönüştüğünü ifade eden Başkan Güzelbey, “Biz bu etkinlikleri bir eğlence veya karnavala dönüştürmek istemiyoruz. İstiyoruz ki insanlarımız geçmiş Ramazanlarını ve geleneklerini yeniden burada yaşasın. Ramazan’ın ruhuna uygun bir eğlence programı olmasını arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

Stadyumun yerinin meydan olarak kalmasını isteyen Güzelbey, Alleben Deresi, Alleben Göleti Erikçe ve Dülük Ormanları için yeni bir takım projelerinin olduğunu, Gaziantep Üniversitesi, Başpınar, Şehreküstü’de köprülü alt geçit projelerinin en kısa zamanda hizmete gireceğini dile getirdi.

“KURDUĞUMUZ SİSTEM DEVAM EDERSE BORCUMUZ 5 YIL SONRA BİTER”

Gaziantep için görev süresi içinde önemli projelere imza attıklarını anlatan başarılı belediye Başkanı Güzelbey sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapacağım işleri hep planlayıp yaparım. Gözümü kestirdiğim işi yaparım. Yoksa o işe girmem. 2014 Mart ayına kadar elimde yol haritam var. Ne kadar borcumuz var ne kadar alacağımız var hepsinin hesabı ve listesi var. Ben görev geldiğimde bu belediyenin 1 milyar 326 milyon dolar borcu vardı. Bizim kurduğumuz sistem ile bu borcumuz yarıya indi. Eğer bu sistem devam ederse 5 yıl sonra belediyenin borcu kalmaz. Her ay TEDAŞ’ın kasasına 8 trilyon elektrik borcu ödüyoruz. Yeni kaynaklar ve imkanlar buluyoruz. Biz tek bir kuruş kredi almıyoruz. Borcumuzdan dolayı hiçbir bankadan kredi çekemiyoruz.”

Basketbol’da 20 yıl aradan sonra Gaziantep olarak tekrar 1. Lig’de mücadele vermenin sevindirici olduğunu hatırlatan Güzelbey, bu çerçevede insanların takıma destek olmalarını istedi. Belediyelerin esas görevlerinin salon ve kitle sporlarına destek vermek olduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, “Biz salon sporlarından birisi olan basketbola destek verdik ve 3 yıl içinde amatör ligden BEKO Birinci Ligi’ne çıktık. Bu bir rekor. Bunu Gaziantepli basket severler iyi değerlendirmeliler ve takımlarını tribünlerde yalnız bırakmamalılar” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler