YURTHABER

Giresun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Giresun'da Kurulması Planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi

Giresun'da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine yönelik son dönemlerde yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Giresun'da kurulması planlanan katı atık bertaraf tesisine yönelik son dönemlerde yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Görele ilçesi Aydınlar ve Köprübaşı belde sınırları ile Tirebolu ilçesi Mursal köyü sınırları arasında bulunan alanda tesisin yapımına uygun olup olmadığına yönelik çalışmalar başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Vali Dursun Ali Şahin'in yöre halkıyla yaptığı toplantıda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu belgesi, bakanlık uzmanları raporu ve üniversitelerden oluşturulacak uzman heyetin olumlu raporunun ardından tesisin kurulabileceğini ifade ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalarla ilgili ÇED Planlama Genel Müdürlüğü'nden uzman istenmiş ve bu uzmanlarca yerinde gerekli incelemeler yapılmıştır. Uzmanlar jeolojik etüt sonuçlarına göre kendi görüşlerini bir rapor halinde bildireceklerini ifade etmişlerdir. İdaremizde jeolojik etütle ilgili herhangi bir rapor veya ön rapor yokken, sanki rapor varmış gibi kamuoyu yanlış bilgilendirilmeye çalışılmaktadır. Jeolojik etüdün 12 metresinde su rezervlerine rastlanıldığı, heyelan tespit edildiği gibi haberler tamamen asılsız ve kasıtlıdır. Bazı haber ajansları ve basın yayın organlarının da taraf bir kişinin gerçek olmayan beyanatlarını kamuoyuna aktarmaları basın meslek ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Valiliğimiz yöre halkına verdiği sözü mutlaka tutacaktır."

Muhabir: Gülizar Şenel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler