YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gördüğü Tedaviyle 28 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

28 yıl önce geçirdiği menenjit nedeniyle yatağa mahkum olan 40 yaşındaki Melek Akkaya, Özel Kocaeli...

Gördüğü Tedaviyle 28 Yıl Sonra Yürümeye Başladı

28 yıl önce geçirdiği menenjit nedeniyle yatağa mahkum olan 40 yaşındaki Melek Akkaya, Özel Kocaeli Romatem’in çabaları sonucu memleketi Zonguldak’tan Kocaeli'ye getirilerek yeniden yürüyebilmenin sevincini yaşadı.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Gökçetabaklar köyünde ailesiyle yaşayan, ilkokul 5.sınıfta geçirdiği menenjit nedeniyle tam 28 yıldır yürüyemeyen Melek Akkaya, şimdi Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde gördüğü ücretsiz tedaviyle yürüyebiliyor. Üç haftalık fizik tedavisinin ardından Zonguldak’ta kireçlenme sebebiyle ameliyat olacak olan Akkaya, ameliyatın ardından tekrar Kocaeli'ye gelerek fizik tedavisini sürdürecek. Tedavi sonrası ise baston yardımıyla kendi başına yürüyebilecek.

Melek’in tedavisini üstlenen Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Ertunga Öney, doktorların bir daha yürüyemeyeceğini söylediği Melek Akkaya’nın 28 yıl boyunca tedavi için adım atmadığını, Akkaya’nın hikayesini bir haberde gördüklerini belirtti. Haberin ardından harekete geçen Kocaeli Romatem ekibinin, Akkaya’nın yaşadığı köye ambulans gönderdiklerini ifade eden Öney, “Hastayı buraya getirdiğimizde yatalaktı sadece yanında biri koluna girdiği zaman çok güçlükle ayağa kalkabiliyordu. Bütün eklemleri kireçlenmiş, bel ve sırt omurları ise birbirine kaynamıştı” şeklinde konuştu.

Akkaya’nın Özel Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde tam 3 hafta boyunca fizyoterapistler Emsal Sermet ve Barış Zorbozan ile tedavi gördüğünü kaydeden Öney, “Hastamız şuanda yürüteçle birlikte kimsenin yardımı olmadan yürüyebiliyor. Ameliyatın ardından tedaviye tekrar devam edeceğiz. Hastanın birkaç sonra bastonla yürüyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Melek Akkaya ise herhangi bir sosyal güvencesinin ve durumunun olmadığını belirterek, “Yürüyemeden yaşamak çok zor. Şimdi tek başıma yürüteçle yürüyebiliyorum. Bu çok güzel bir duygu şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler