YURTHABER

Kapat

Gümüşhane'de Kış

Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı.

Gümüşhane'de ulaşıma kapanan 43 köy yolundan 17'si açıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı açıklamada, kentte hafta başı başlayan ve 3 gün süren kar yağışı sonrası kapanan köy yollarını açma çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Yapılan çalışma sonrası 17 köy yolunun ulaşıma açıldığını ifade eden Akdoğan, halen kent merkezinde 4, Kürtün'de 20 ve Torul'da 2 olmak üzere toplam 26 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Kar yağışının etkili olduğu etkilendiği kent merkezinde ise belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, kar yağışının başladığı andan itibaren karla mücadele çalışması başlattıklarını belirterek, "Temizlik İşleri, Fen İşleri, Park Bahçeler ve İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yoğun çalışma neticesinde bugün itibariyle şehir merkezinde açılmamış yol kalmamıştır. Kar toplama çalışmalarımız da hala devam etmektedir" dedi.

Cumhuriyet, Atatürk, Fuadiye caddeleri ile kentin 12 mahallesinde kar temizleme çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Canlı, "Ekiplerimiz, cadde ve sokaklarda kalan karları temizliyor. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı. Eriyen karların yeniden buza dönüşmemesi için çalışmalarımız aralıksız sürecektir" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat