YURTHABER

Bitlis
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Günkırı'da Çömlek Atölyesi Kurma Çalışmaları

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla, Günkırı beldesinde "çömlekçilik atölyesi" kurmayı planladıklarını söyledi.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) kanalıyla, Günkırı beldesinde "çömlekçilik atölyesi" kurmayı planladıklarını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günkırı'da bugüne kadar sadece tandır yapıldığını, ancak bunun toprak ürünlerin ticari amaçlı olarak yapılmadığını belirtti.

SYVD kanalıyla, beldedeki vatandaşlara örnek bir atölye kazandırmak istediklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunun için Sosyal Destek Programı'na (SODES) proje sunduk. Ancak projemiz kabul görmedi. SYDV kanalıyla atölye kurulması için çalışmamız var. Geçmiş projelerin geri ödemeleriyle ilgili birtakım sıkıntılar var. Eski hak sahipleri borçlarını ödemediği için, bunları icraya verdik. Geri ödemede de belli bir orana ulaşmamız gerekiyor. Bu nedenle 2010 yılından bu yana proje gönderemiyoruz. Beldede sadece tandır değil, yayık, çanak ve çömlek gibi çeşitli hediyelik eşyaların da üretiminin yaygınlaştırılması gerekiyor. Çünkü bu ciddi bir kazanç kapısı. Özelikle kadınlar bu üretimle uğraşıyor. Kuracağımız atölyenin beldedeki vatandaşlara örnek olacağına inanıyorum."

Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler