Akut Böbrek Yetmezliği Haberleri

Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir? Böbrek yetmezliği nasıl tedavi edilir?

Her gün çalışan sessiz kahramanlarımız olan böbrekler vücudumuzun temizlikçileri olarak önemli bir rol oynar. Ancak bazen bu önemli organlar normal işlevlerini yerine getiremez ve böbrek yetmezliği adını verdiğimiz ciddi bir durum ortaya çıkar. Böbrek sağlığını korumak için düzenli sağlık kontrolü, sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve yeterli su tüketimi önemlidir.

Haber 24-11-2023 12:17

Bu hastalıklara sahip olanların böbrek yetmezliği riski…

Böbrek yetmezliğine neden olan birçok etken bulunuyor. Dışarıdan gelen etkenler arasında fazla tuz tüketimi ve yeterli miktarda su içmemek yer alıyor. Diyabet ve hipertansiyon hastaları kronik böbrek yetmezliğine yol açan hastalıklar arasında bulunuyor. Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların %60’ı diyabet veya hipertansiyon hastası.

Haber 14-03-2022 11:37

Böbrek yetmezliği belirtileri ve tedavisi

Erken ve doğru müdahale yapılmadığı takdirde ölümle bile sonuçlanabilen böbrek yetmezliği belirtileri, doğru gözlenmesi gereken bir hastalık. Birçok sebebe bağlı olarak gelişebilen bu hastalık çeşitli belirtilerle kendini belli eder. Böbrek yetmezliği belirtilerini bilmek, vücudunuzu takip etmek, sağlığınız için faydalı olur. Böbrek yetmezliği tedavisi için ise diyaliz ve organ nakli gibi yöntemler mevcuttur.

Kadin 07-06-2018 16:54