Biberli Kasarli Kofte Haberleri

Biberli ekmek tarifi: Biberli ekmek nasıl yapılır?

Farklı mutfaklardan değişik tarifler denemeyi seviyorsanız mutfağı ile dünyaya mal olmuş Hatay lezzetlerinden biberli ekmek tarifi tam size göre. Bir çeşit içli pide olan ve katıklı ekmek adı ile de anılan biberli ekmek yapılışı ise son derece kolay.

Yemek 2024-02-15 01:51:43

Çay demlenene kadar hazır! 10 dakikada fırına atabileceğiniz dereotlu poğaça tarifi

"Çayın yanına ne yapsam?" diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğindeki bol malzeme ile harika bir lezzet sunan dereotlu, peynirli ve kapya biberli poğaça tarifi tam size göre. Çay demlenene kadar 10 dakikada hazırlayıp fırına atabileceğiniz bu tarifin yapımı da oldukça kolay. İşte nefis dereotlu poğaça tarifi...

Yemek 2024-01-08 18:00:21

Hatay'da depremzede kadından Bakan Koca'ya çay ve biberli ekmek ikramı

Deprem bölgesinde temaslarını sürdüren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'a geldi. Kentte cuma namazı çıkışı kendisini bekleyen bir depremzede kadının çay ve biberli ekmek ikramını geri çevirmedi. Davete icabet eden Koca, vatandaşların taleplerini aldı, sorunlarını dinledi.

Haber 2023-06-16 18:14:38

Gelinim Mutfakta biberli kaşarlı köfte tarifi! Yemek davetlerinin yıldızı biberli kaşarlı köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü biberli kaşarlı köfte tarifi verildi. Yemek davetlerinin yıldızı olan biberli kaşarlı köfte tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri biberli kaşarlı köfte nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte leziz biberli kaşarlı köfte tarifi...

Yemek 2023-06-01 13:16:53

Köz domates ve kapya biberli çorba nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz köz domates ve kapya biberli çorba tarifi!

Köz domates ve kapya biberli çorbayı çok seveceksiniz... Domates, kapya biber, fesleğen gibi malzemelerle hazırlanan kapya biberli çorbanın daha leziz olmasını istiyorsanız, domates ve biberleri fırın yerine ocakta orta ateşte közleyebilirsiniz. Közlenen domates ve biberleri, su altında kolayca soyabilirsiniz. İşte köz domates ve kapya biberli çorba tarifi!

Yemek 29-12-22 17:02

Zuhal Topal'la Yemekteyiz biberli ekmek nasıl yapılır? Hatay'ın meşhur lezzeti biberli ekmek tarifi!

Hatay'ın meşhur lezzeti biberli ekmek, Zuhal Topal'la yemekteyiz programında hazırlandı. Oldukça baharatlı bir tarif olan biberli ekmeğin tadına acı sevenler bayılacak! Peki Zuhal Topal'la Yemekteyiz biberli ekmek nasıl yapılır? Hatay'ın meşhur lezzeti biberli ekmek tarifi!

Yemek 16-12-22 17:44

Başkentte acı biberli dondurma yeme yarışması yapıldı

Başkentte acı biberli dondurma yeme yarışması yapıldı

Yurthaber 29-09-22 15:11

Tek başına harikalar yaratıyor: Yıkıcı etkisi birlikte pişince çıkıyor! Yemeğe biber katmanın inanılmaz zararı

Biber, C vitamini deposu salatalarda, közlenerek veya tek başına mükemmel bir lezzettir. Yemeklerde de sıklıkla tercih edilen biberle ilgili bir araştırma endişe yarattı. Uzmanlar, biberli yemek yemenin bunama riskini ikiye katlayabileceğini öne sürüyor.

Haber 27-09-22 19:28

Biberli ne demek? Biberli kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Biberli kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Biberli kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 21:39

TÜRKİYE'NİN EKMEK KÜLTÜRÜ - Gastronomi kenti Hatay'ın acı lezzeti biberli ekmek

Tandır ustası Tezcan Rey: - "Biberli ekmeğimizin içinde birbirinden faydalı baharatlar var. Ekmeğin iç harcını, zeytinyağı, kimyon, kekik, biber salçası, kişniş, çökelek, tuz, beyaz ve siyah susamları karıştırarak hazırlıyoruz"

Yurthaber 16-04-22 11:06

Her yemeğin yanına yakışan bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz: Mersin’den biberli ekmek tarifi…

Mersin’in meşhur biber salçası ile yapılan biberli ekmeği her öğün sofranıza taşımak isteyeceksiniz. Görüntüsü ve tadıyla adeta lahmacuna rakip olan bu eşsiz tarif, lezzetli olmasının yanında son derece kolay yapımıyla da gerçekten şaşırtıcı. Peki, oldukça pratik bir tarifi bulunan bu biberli ekmek nasıl yapılır? İşte, her lokmasından ayrı lezzet alacağınız Mersin’in biberli ekmek tarifi…

Yemek 23-02-22 10:23

Canınız mantı çekiyor ama yapmaya vaktiniz yoksa Avunya mantısını deneyin!

Üzerinde tereyağının buram buram kokusu tüten mantıyı kim sevmez ki? Yediden yetmişe herkesin vazgeçilmezi olan yemeklerin listesi yapılsa ilk 5'in içine mantının girmemesi pek mümkün görünmüyor. Hamurunun yumuşaklığı, yoğurdunun sarımsağı, iç harcının baharatı, soğanı ve üzerine gezdirilen pul biberli yağın pişerken çıkardığı kokunun güzelliği, herkesi kendine hayran bırakıyor.

Yemek 23-02-22 10:23

Sadece Hataylıların yaptığı ama herkesin bilmesi gereken biberli ekmek tarifi

Adeta lahmacun gibi hatta çok daha lezzetli, vejetaryen beslenme stiline de oldukça uygun bir tarifle karşınızdayız! İncecik bir hamur, acı biber salçası, susam, ceviz ve en güzide baharatları bir araya getiren biberli ekmek, Hatay'dan sofralarımıza geliyor. Müthiş lezzeti ile sofralarımızın baş tacı olacak biberli ekmek tarifi için kolları sıvıyoruz...

Yemek 05-02-22 10:03

MasterChef közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi ve malzemeleri! Ömür Akkor Şef’in közlenmiş biberli sirkeli salatası nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yapılan közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi nmerak ediliyor. Yeni bölüme konuk olan Ömür Akkor şef, yarışmacılara ve izleyicilere birbirinden nefis yemek tarifleri verdi. Peki Ömür Akkor'un tarifi olan MasterChef közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi ve malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 06-01-22 01:31

Biberli ekmek nasıl yapılır? Biberli ekmek malzemeleri neler?

Biberli ekmek Akdeniz Bölgesi yemeklerinden biridir. Görüntüsüyle lahmacunu andıran biberli ekmek tadıyla lahmacundan ayrılır. Oldukça pratik bir tarifi olan biberli ekmeği evinizde kolayca yapabilirsiniz. Biberli ekmek, Hatay'da kahvaltıda bile tüketilebilir. İşte biberli ekmek tarifi ve malzemeleri...

Yemek 20-10-21 22:26

Hataylı kadınların geçim kaynağı sac ve tandır ekmeği

Hatay’ın yöresel sade, biberli, çökelekli ve zahterli sac ve tandır ekmeği, ev kadınlarının gelir kaynağı oldu.

Finans 27-05-21 11:23

Yiyenler gizli malzemesini merak ediyor: Biber salçalı kısır tarifi

Tıpkı klasik kısır tarifinde olduğu gibi bu kısır tarifimiz de böyle. Ancak şefimiz içine lezzetine lezzet katan közlenmiş biberle bunu şölene dönüştürdü. İşte yiyenlerin içinde ne olduğunu merak ettiği damak çatlatan biber salçalı köz biberli kısır tarifi.

Yemek 15-01-21 14:52

Ünlü şef sırrını verdi: Biberli lor turşusu yapımı

Turşuseverler için harika bir tarifimiz var! Biberli lor turşusu hem yemeklerin yanına iyi bir yancı hem de enfes bir meze çeşidi oluyor. İşte püf noktalarıyla beraber lor turşusu tarifi.

Yemek 10-12-20 10:30

İstanbul’da biberli dondurmaya büyük ilgi

Alpedo-Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, İstanbul’da düzenlenen EXPO 2020 Ticaret Fuarı’nda Maraş biberi ile hazırlanan dondurmayı katılımcılara ikram etti.TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş’ın yöresel tatlarını sunan Alpedo-Kervan Lezzetler Grubu, Maraş dondurmasını biberi ile harmanlayarak acılı dondurma hazırladı.

Yurthaber 21-11-20 15:05

Antakya Mutfağını Sofralarınıza Taşıyın: Biberli Ekmek Tarifi

Antakya'nın meşhur lezzetlerinden biberli ekmeği her öğün sofralarınızda tüketebilirsiniz. Biber, salça, soğan ve baharatlarla yapacağınız harçla şahane bir ekmek tarifi için doğru yerdesiniz.

Yemek 25-08-20 12:25

Yarım asırlık lokumcudan biberli lokum

Kahramanmaraş'ta yarım asırdır lokum ve şekerleme üretimi yapan Ökkeş Nagaş, pul biber karışımıyla ürettiği fıstıklı lokumu müşterilerinin damak beğenisine sundu - Nagaş: - "Biz bunu üretirken, ticari bir amaç gütmeden yaptık. Biberli lokumu ilk önce dostlarımıza ve gelen müşterilerimize ikram ettik. Tadına baktıktan sonra herkesten olumlu tepkiler aldık"

Yurthaber 25-08-20 11:09

Tam kararında biberli lor turşusu için ünlü şeften pratik tarif!

Yaz mevsimi boyunca her öğün turşu yemeyi sevenlerden misiniz? O zaman biberli lor turşusu tam size göre! Rengarenk çeşitleri ile sofraları süsleyen biberler arasında tombul ve minik olanlar göze çarpar. Adı geçerken dahi ağzınızın sulanmasına sebep olan lor turşusu, diğer ismiyle çökelek, lezzeti ile damağınızı şahlandırır.

Yemek 24-08-20 09:26

Acı biberli sıcak çikolata tarifi

Tatlı krizlerinin vazgeçilmez ilacı çikolatanın hikayesini hiç merak ettiniz mi? Çikolatanın dünyayla tanışması İspanyol kaşiflerin Güney Amerika'ya gidişiyle başlar.

Yemek 01-07-20 12:27

Dedikodunun yanında birebir: Acı biberli kurabiye tarifi

Okula giderken, işten dönerken, evde otururken veya piknikte...

Yemek 01-07-20 12:27

Köftenin yanına eşi benzeri olmayan bir tat: Kırmızı biberli ve ançuezli piyaz

Ninja kaplumbağaların pizzaya olan sevdası ve onlar sayesinde akıllarda kalan ançüezi piyaz içerisinde kullanırsak karşımıza ne çıkar? İnanılmaz bir lezzet doğar.

Yemek 01-07-20 12:21

Mantarlı tavuk sote tarifi

Çeşit çeşit baharatlarla hazırlanabilen, yanına ne koysan yakışan bir yemek tavuk sote. Köri soslu, soya soslu, mantarlı mantarsız, biberli bibersiz, her malzemeyle yeni bir lezzet yaratabilirsiniz. Biz mantarlı ve soya soslu olarak öneriyoruz. Yanında da pirinç pilavı veya bulgur pilavı ve içecek olarak kola veya ayran sunabilirsiniz.

Yemek 15-06-20 13:54

Köz biberli ve beyaz peynirli patlıcan kumpiri tarifi

Koronavirüs salgınına karşı sokağa çıkmadığımız bu süreçte İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Eğitmen Şefi Tolgahan Kamiloğlu, evde kolayca hazırlanabilecek sağlıklı atıştırmalık tarifi hazırladı. Şef Tolgahan Kamiloğlu'nun Köz biberli ve beyaz peynirli patlıcan kumpiri tarifi geliyor, buyursunlar.

Yemek 21-05-20 12:29

Sofraları şölene dönüştürecek 5 biberli tarif

Yeşili, kırmızısı, sarısı... Her bir çeşidiyle yemeklere ayrı tat katan biberle birlikte enfes tarifler hazırladık, buyursunlar.

Yemek 20-08-19 09:56

Hatay’ın ünlü tandır ekmeği kadınların gelir kapısı

Hatay’da ev kadınları tarafından yapılan tandır ekmeği, sade, biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle yoğun talep görüyor.Hatay halkının yanı sıra kentin ziyaretçilerinin de vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, kadınlar için önemli bir gelir kapısı oldu.

Haber 12-08-19 10:01

Hataylı kadınların geçim kaynağı: Tandır ekmeği

UNESCO tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'da ev kadınları tarafından yapılan tandır ekmeği, sade, biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle yoğun talep görüyor. Hatay halkının yanı sıra kentin ziyaretçilerinin de vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, kadınlar için önemli bir gelir kapısı oldu.

Yemek 26-04-19 11:51

Tandır ekmeği ev kadınlarına geçim kaynağı oldu

Hatay'da, sade, biberli, çökelekli ve zahterli yapılan birbirinden lezzetli tandır ekmeklerine ilgi gün geçtikçe artıyor - Hataylıların yanı sıra kenti ziyaret edenlerin de vazgeçilmezi olan tandır ekmeği, ev kadınlarının gelir kapısı haline geldi - Tandır işletmecisi Fatma Albayrak: - "Hem yöresel lezzetlerimizi, geleneklerimizi yaşatıyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz"

Yurthaber 25-04-19 11:06

Tandır ekmeği ev kadınlarına geçim kaynağı oldu

Hatay'da, sade, biberli, çökelekli ve zahterli yapılan birbirinden lezzetli tandır ekmeklerine ilgi gün geçtikçe artıyor - Hataylıların yanı sıra kenti ziyaret edenlerin de vazgeçilmezi olan tandır ekmeği, ev kadınlarının gelir kapısı haline geldi - Tandır işletmecisi Fatma Albayrak: - "Hem yöresel lezzetlerimizi, geleneklerimizi yaşatıyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz"

Haber 25-04-19 11:05

Biberli baklavaya ilgi büyük! Kuyruklar oluştu kısa sürede tükendi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen ‘BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı’, açıldı. Fuarın açılışında içi yeşil biberden yapılan baklava yoğun ilgi gördü. Hem acı hem de tatlı biber kullanılarak yapılan baklavalar, kısa süre içinde tüketildi.

Yemek 18-04-19 15:11

Biberli baklava, biber fuarına damga vurdu

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen ‘BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı’, açıldı.

Haber 18-04-19 14:47

Biberli baklava fuarda ilgi odağı oldu

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen "BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanımı Günleri Fuarı"nda ikram edilen biberli baklava vatandaşlardan ilgi gördü

Haber 18-04-19 14:40

Biberli baklava fuarda ilgi odağı oldu

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen "BİBEREXPO/Biber Çeşitleri Tanımı Günleri Fuarı"nda ikram edilen biberli baklava vatandaşlardan ilgi gördü

Yurthaber 18-04-19 14:40

Mecliste domatesli biberli basın toplantısı

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer: - "Hükümet ve bakanlıklar suçu halde, suçsuz komisyoncuda, çiftçide arayacağına, tarımı masaya yatırıp hastalıkları ve yapısal sorunları nelerdir, düşünsün"

Haber 07-02-19 16:33

Kışın hastalıklardan koruyan dondurma yapıldı! Tadına bakan herkes şaşırıyor

Antalya'da, dondurmacı dükkanı işleten İlker Akkurt, kışın dondurma yenmez kavramını ortadan kaldırmak ve kış hastalıklarına karşı direnci arttırmak için 'acı biberli dondurma' üretti.

Yemek 18-12-18 14:43

Acılı dondurma yaptı

ANTALYA'da, dondurmacı dükkanı işleten İlker Akkurt (44), kışın dondurma yenmez kavramını ortadan kaldırmak ve kış hastalıklarına karşı direnci arttırmak için 'acı biberli dondurma' üretti.

Haber 18-12-18 11:55

Acılı dondurma yaptı

ANTALYA'da, dondurmacı dükkanı işleten İlker Akkurt (44), kışın dondurma yenmez kavramını ortadan kaldırmak ve kış hastalıklarına karşı direnci arttırmak için 'acı biberli dondurma' üretti.

Haber 18-12-18 11:50

Akhisar'da Domat zeytini mesaisi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, bölgeye özgü, iriliği, lezzeti ve yüksek et oranıyla diğer türlerden ayrılan Domat zeytininin hasadı başladı - Aroması işleme tekniğine göre değişen, çoğunlukla dolmalık zeytin olarak değerlendirilen bu türün reçeli de hazırlanabiliyor - Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat: - "Domat türü, işlenmesi yönüyle çok çeşitlilik gösteriyor. Herkesin damak zevkine göre bademli, sarımsaklı, biberli, sirkeli olarak hazırlayıp tüketime sunuyoruz"

Finans 14-11-18 11:41

Rektöre 'acı biberli' eleştiri

AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ), kampüste izlediği futbol maçında erkeklerin cinsiyetçi küfürler ettiğine yönelik sosyal medya üzerinden şikayetini ileten kız öğrenciye, Rektör Prof.

Haber 09-11-18 11:57

Yabancı öğrencilere, kız isteme merasimi tanıtıldı

TOKAT’ın Erbaa ilçesinde, Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Anadolu'da Evlilik Merasimleri Projesi' kapsamında İngiltere, Almanya, Makedonya ve Bosna Hersek'ten gelen, aralarında Türklerin de bulunduğu 28 kız öğrenciye, kız isteme ve kına gecesi gelenekleri tanıtıldı. Kız isteme merasimi sırasında, Alman öğrencilerden Selina Güther (16), temsili damada tuzlu ve biberli kahve ikram etti.

Haber 29-09-18 12:35

Karides Güveç

Sünen peyniri, domatesli biberli enfes sosuyla balık sofralarının vazgeçilmezi olan Karides Güveç, eşsiz lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Bu özel tarifi mutlaka deneyin!

Yemek 26-09-18 15:23

Pul Biberli, Salçalı, Kahveli Esrar Sevkıyatına Polis Engeli

Adana’da hassas burunlu narkotik köpeklerinin koku almaması için 2 kilo 800 gram esrar bulunan poşet...

Yurthaber 05-09-18 08:41

Als Hastalarına Acı Biberli Destek

İzmir’de özel bir hastanenin doktorları ALS hastalığına destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla birbirlerine meydan...

Yurthaber 22-06-18 12:26

Damada sirkeli acılı baklava eziyeti

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, asırlık geleneğin sürdürülmesi amacıyla evlenecek çiftlere düğün öncesi yapılan ve adeta işkenceyi andıran şakalar, damada ve sağdıca zor anlar yaşatıyor - Gelin almadan sonra kahvehaneye götürülen damada, "limon, salatalık, patlıcan, biber, çikolata, tatlı" gibi yiyeceklerin yanı sıra sirke ve acı biberli baklava yediriliyor, üzerine soğuk su dökülüyor - Damat Ahmet Öztosun: - "Bugün bunlara hiçbir şey diyemiyorum, onlar evlenirken hepsiyle görüşeceğiz. Çok kötü oldum, daha da bir şey demiyorum"

Haber 14-05-18 14:25

Beyaz Show'da İlker Ayrık'tan Demet Akalın'a acı biberli sürpriz!

Beyaz Show'a konuk olan İlker Ayrık çantasından çıkardığı acı biberlerle Demet Akalın'a sürpriz yaptı! Demet Akalın'ın daha önce yaptığı biber göndermesine karşılık hazırlıklı gelen İlker Ayrık'ın biberlerinin tadına tüm konuklar baktı. Biberin acısıyla kendinden geçen Demet Akalın dizlerinin üzerine çöktü! İşte Beyaz Show'daki ilginç anlar...

Magazin 07-04-18 02:09

Biber Expo'nun gözdesi 'biberli baklava'

MERSİN'de düzenlenen Biber Expo Tarım Fuarı yoğun ilgi gördü.

Haber 05-04-18 15:41