Bilek Orundas Haberleri

Ayakkabı boyacısı Türkiye şampiyonu oldu! Şimdi de dünyaya açılıyor: Turnuvaya katılabilmek için borç aldım

1996 yılında yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle çalıştığı fabrikadan ayrılan ve ayakkabı boyacılığı yapmaya başlayan 50 yaşındaki Alaattin Şahin, bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye'yi Slovakya'da düzenlenen şampiyonada temsil edecek Şahin, turnuvaya katılabilmek için borç aldığını belirterek, "Birkaç ay sonra da dünya şampiyonası var. Bu noktada desteğe ihtiyacım olacak” diye konuştu.

Haber 2024-05-05 10:26:54

Samsunlu ortaokul öğrencisi bilek güreşinde Türkiye şampiyonu oldu

Samsun'un Asarcık ilçesi Atatürk Ortaokulunda eğitim gören 14 yaşındaki Belinay Şahin, Ankara’da düzenlenen Okul Sporları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.

Yurthaber 2024-04-30 07:59:38

Bu okulun bileği bükülmüyor!

Sivas’ta düzenlenen Okullar Arası Bilek Güreşi Müsabakaları’na kısıtlı imkanlarla hazırlanarak katılan Sivas Uzuntepe İlk-Ortaokulu toplamda 47 madalya kazanarak dikkat çekti.

Yurthaber 2024-03-26 11:53:14

Tanımadığı adama meydan okuyarak bilek güreşi yapmak istedi! Sonu beklemediği gibi bitti... Hastanelik oldu

24 yaşındaki Daisy Johnson isimli bir kadın arkadaşlarıyla Paskalya Bayramı'nı kutlamak için partiye katıldı. Yabancı bir adamla bilek güreşi yapmaya karar veren Johnson'un kolunun kırıldığı anlar saniye saniye kameraya yansıdı. Çatlama sesi gelince hastaneye kaldırılan Johnson sosyal medyadan o anları yayınlayınca viral oldu.

Trend 2024-03-21 11:02:03

Engelli genç bilek güreşiyle hayata tutundu, Türkiye şampiyonu oldu

Gümüşhane’de doğuştan gelen serebral palsi hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 18 yaşındaki Doğukan Kurt, bilek güreşiyle hayata tutundu.

Yurthaber 07-03-24 09:55

Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası Samsun'da devam ediyor

Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçme müsabakaları Samsun'da devam ediyor.

Yurthaber 29-02-24 14:11

Samsun’da bilek güreşi heyecanı

Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçme Müsabakaları, Samsun’da yapılacak.

Yurthaber 27-02-24 15:21

Türkiye Bilek Güreş Şampiyonası Samsun'da gerçekleştirilecek

Türkiye Bilek Güreş Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası milli takım seçmeleri Samsun'da yapılacak.

Yurthaber 22-02-24 14:47

Bilek güreşi şampiyonasında Türkiye ikincisi oldu

Konya’da Okul Sporları kapsamında gerçekleştirilen Bilek Güreşi Gençler B Türkiye Şampiyonası’nda Ağrı’nın Tutak ilçesinden Semiha Uğur, kızlar 55 kiloda sağ kolda Türkiye ikincisi oldu.

Yurthaber 12-02-24 14:04

Tümer Metin'in Icardi hakkında söyledikleri Galatasaray taraftarını ikiye böldü! Tepki gösteren de var hak veren de...

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin ne zaman sahalara döneceği tartışma konusu olurken, Tümer Metin'den açıklama geldi. Icardi'nin bilek sakatlığına inanmadığını ifade eden Tümer Metin'in sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Spor 16-01-24 11:09

Genç kızlar bilek güreşinde Türkiye finallerinde

2023-2024 Okul sporları genç kızlar kategorisi bilek güreşi grup müsabakaları tamamlandı.

Yurthaber 09-01-24 09:31

Liseli gençler bilek güreşinde Türkiye finalinde

2023-2024 Okul sporları genç erkekler(B) kategorisi bilek güreşi grup müsabakaları, 14 ilden 154 sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Yurthaber 08-01-24 10:29

Çıldır’da bilek güreşi turnuvası yapılacak

Çıldır Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından bilek güreşi turnuvası düzenlenecek.

Yurthaber 25-12-23 12:15

Elimde sinir sıkışması var ne yapmam lazım? Elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

Günümüzde hem ev işlerinden hem de çalışma hayatından kaynaklı el, bilek, ayak gibi uzuvlarda eklem ağrıları yaygın olarak görülmektedir. Bu ağrılara müdahale edilmediğinde zaman içerisinde sinir sıkışması denilen, sinirlere baskı yapan ve hareket kısıtlanmasına neden olan rahatsızlık ortaya çıkabilir. Bilek ve ellerde daha fazla rastlansa da birçok bölgeyi etkileyebilir. Tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara da yol açabilir. Peki, elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl tedavi edilir?

Haber 29-11-23 12:21

Basit ve etkili bilek güçlendirme hareketleri nelerdir? Bilek nasıl kalınlaşır ve gelişir?

Bilek kasları, vücudun önemli kas gruplarından biridir ve güçlü bilek kasları, birçok günlük aktivitede büyük bir fark yaratabilir. Ayrıca, güçlü bilek kasları, spor ve egzersiz performansını arttırmaya da yardımcı olabilir. Bu nedenle bilek kaslarını güçlendirmek ve geliştirmek, sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak önemlidir. Peki, bilek güçlendirme hareketleri nelerdir, bilek nasıl gelişir?

Haber 28-04-23 15:53

İstanbul'da feci kaza! Ayağı koptu

İstanbul'da gece saatlerinde feci bir kaza meydana geldi. Seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolu ayıran bariyerlere çarptı. Kaza sonrası otomobilde sıkışan sürücünün ayağı bilek kısmından koptu. Ekipler, ağır yaralanan Çil'e ilk müdahaleyi kaza yerinde yaptıktan sonra hastaneye kaldırdı.

Haber 24-04-23 07:06

Aydınlı öğrenciler Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı

Muğla’da gerçekleştirilen Okul Sporları Bilek Güreşi Genç B Erkekler ve Kızlar Grup Müsabakaları katılarak derece alan Aydın Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Yurthaber 31-03-23 10:53

Başkan Büyükkılıç, 16 ilçe belediyesi ile ‘tek yürek’ Kahramanmaraş’ta yaraları sarıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘tek bilek, tek yürek’ anlayışı ile Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile 16 ilçe belediyesiyle birlikte depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaraları sarmaya devam ediyor.

Yurthaber 06-03-23 11:55

Ayak burkulmasına ne iyi gelir, sıcak su iyi gelir mi? Ayak burkulması neden olur, nasıl geçer?

Spor yaparken, iş hayatında ya da günlük yaşamda ayak burkulması sorunu pek çok kişi tarafından yaşanabilir. Özellikle çocukluk döneminde bu gibi problemlerin sıklıkla yaşandığı bilinir. Bu durum temelde ayağı alt bacakla birleştiren bilek ekleminde bulunan bağlar ile eklem çevresindeki yumuşak dokuların yırtılması ve gerilmesi ile ilişkilidir. Semptomları arasında şiddetli ağrı, ayak bileğinde şişlik ve ısı artışı gibi belirtilerin yer aldığı ayak burkulmasına sıcak su iyi gelir mi?

Haber 27-02-23 17:30

Twitch fenomeninin koruması bilek güreşi meydan okumasına çıktı! Canlı yayında dirseği kırılınca herkesi şoke etti

Twitch’in dünya genelindeki popüler yayıncılarından biri olan Adin Ross, canlı yayını sırasında bilek güreşi meydan okumasını başlattı. Twitch yayınları yapan Zias ile Ross’un koruması Ant bilek güreşi yaptı. Ancak canlı yayını izleyenler ve odada bulananların hiç beklemediği bir durum yaşandı.

Trend 06-01-23 14:14

Denizli’de 194 kadın ve 200 erkek bilek güreşinde yarışıyor

Okul Sporları Bilek Güreşi Gençler-A Grup müsabakaları Denizli’nin ev sahipliğinde başladı.

Yurthaber 30-12-22 11:35

Kısmetse Olur Bilek kimdir? Kısmetse Olur damat adayı Bilek Orundaş kaç yaşında ve nereli? İşte Instagram hesabı

Bilek Orundaş, YouTube üzerinde yayınlanan Kısmetse Olur Aşkın Gücü programında damat adayı olarak yer aldı. Bununla birlikte Bilek Orundaş'ın kim olduğu, ne iş yaptığı araştırılmaya başlandı. Peki Kısmetse Olur Bilek kimdir? Kısmetse Olur damat adayı Bilek Orundaş kaç yaşında ve nereli? İşte Instagram hesabı...

Magazin 16-12-22 17:14

Sinop Valisi Karaömeroğlu öğrencilerle bilek güreşi yaptı, halay çekti

Sinop'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen "Biz Bize Moral Akşamları" projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Vali Erol Karaömeroğlu, öğrencilerle bilek güreşi yaptı, halay çekti.

Yurthaber 04-11-22 08:53

Kuyudan su çekerken keşfedilen Beritan bilek güreşinde bronz madalyanın sahibi oldu

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Yukarı Karakuyu Mahallesi'nde yaşayan ve hayvancılık yapan ailesine destek olan 15 yaşındaki Beritan Akyol, Antalya'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 15 yaş genç kızlar 55 kilogram sağ kolda bronz madalya aldı.

Haber 29-10-22 11:07

Sağından soluna dönerse mucize denilen engelli genç şampiyonluğa hazırlanıyor

"Spina bifida" hastası 18 yaşındaki Atilla Emre Damar, babasının "tekerlekli sandalyede en iyi yapılacak spor olduğunu" düşündüğü için kendisini yönlendirdiği bilek güreşinde Avrupa'da büyük başarılar kazanmak için durmadan çalışıyor.

Haber 28-10-22 11:14

Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası

Organizasyonun ilk gününde milli sporcular, 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazandı

Yurthaber 20-10-22 11:06

Kazak sporcuların nezaketsiz hamlesine Türk bayrağıyla yanıt vermişti! Dünya şampiyonu Derya Ceren Çağlıyan, yaşananları anlattı

Antalya'da düzenlenen 43'üncü Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda yaşanan 'bayrak' gerginliği güne damgasını vurdu. Kendi klasmanında dünya şampiyonu olan Derya Ceren Çağlıyan, ödül törenine kendisinde önce çıkarak bayrak açan Kazak sporcuları görünce hemen oraya yönelerek Türk bayrağı açarak yanıt verdi. Kazakistanlı sporcuların nezaketsiz hareketi ve Çağlıyan'ın ders niteliğindeki yanıtı çok konuşulurken genç sporcudan yaşananlara ilişkin açıklama geldi.

Haber 19-10-22 13:58

Parmağı kırılan milli sporcu Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalyayı kaçırdı

Parmağı kırılan milli sporcu Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalyayı kaçırdı

Yurthaber 19-10-22 13:53

'Dünya Şampiyonu' sporcumuz Derya Ceren Çağlıyan'dan Türk bayraklı yanıt! Nezaket dışı hamleyi böyle önledi... Dünyada haber oldu

Antalya'da düzenlenen 43. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk ve Kazak sporcular arasındaki gerginlik damgasını vurdu. Kendi klasmanında 'Dünya Şampiyonu' olan milli sporcumuz Derya Ceren Çağlıyan, ödül töreninde kendisinden önce kürsüye çıkarak ülkelerinin bayrağını açan Kazak sporcuların nezaket dışı hareketine Türk bayrağıyla cevap verdi. O anlar ise kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Spor 19-10-22 08:54

Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası, Antalya'da düzenlenecek

Para Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası, Antalya'da düzenlenecek

Yurthaber 17-10-22 15:03

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonundan açıklama:

"100 avro kayıt ücretinin federasyonumuza gelir olarak kaydedildiği yönündeki açıklamaların hiçbiri gerçeği yansıtmamaktadır"

Yurthaber 14-10-22 23:45

Bilek güreşçisi kızlara şampiyonluk yolunda vatandaştan protein takviyesi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde esnaf ve vatandaşlar, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılacak 4 kız sporcuya güç toplamaları için protein yönünden zengin yumurta, balık, tavuk, süt, ceviz ve pestil hediye ediyor - Milli sporculardan Elanur Kazaylek: - "Nehirde yakaladıkları balıkları, büyük emekle yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, ineklerinden sağdıkları sütleri getiriyorlar. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. Şampiyon olup bayrağımızı göndere çıkaracağız"

Yurthaber 13-10-22 12:09

Akşener'in 'adaylık' açıklaması sonrası gündem yaratan iddia: İYİ Parti Mansur Yavaş'a teklif götürdü, Yavaş kararını verdi

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığıyla ilgili yaptığı açıklama gündem yarattı. Kulislerde "'Ağabey' dediği Kılıçdaroğlu ile bilek güreşine girdi" yorumlarına neden olan açıklama sonrası Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimleri yeniden konuşulmaya başlanırken, İYİ Partili bir grubun Mansur Yavaş'a 'adaylık teklifi' götürdüğü iddia edildi. Yavaş'ın söz konusu teklife verdiği yanıt ise Ankara'da günün konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Haber 29-09-22 10:56

Diyarbakır hakkındaki sözleri tepki çekmişti! Nevaf Bilek hakkında soruşturma başlatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Haber 12-09-22 16:36

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında terör soruşturması başlatıldı

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında terör soruşturması başlatıldı

Yurthaber 12-09-22 16:28

Milli bilek güreşçi Ali Karaçete, dünya şampiyonluğu için çalışıyor

Milli bilek güreşçi Ali Karaçete, dünya şampiyonluğu için çalışıyor

Yurthaber 07-09-22 17:31

Financell'den şirketlere Dijital Dönüşüm Finansmanı hizmeti

Financell Genel Müdürü Korhan Bilek: - "Financell, sadece bir finans kuruluşu değil, Turkcell'in gücüyle firmaların teknolojik ihtiyaçlarını anlayarak uygun şartlarda çözüm sunabilecek bir iş ortağı olarak ön plana çıkıyor"

Yurthaber 25-08-22 12:58

Bileğinin gücüyle engellere karşı mücadele veren genç sporcu, milli forma için çalışıyor

Denizli'de doğuştan bedensel engelli Süleyman Gülnar, bilek güreşinde katıldığı şampiyonalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor - Süleyman Gülnar: "Milli takım formasını giymek için çok çalışıyorum, yılmıyorum. Aksine zorluklar beni daha çok ateşliyor"

Yurthaber 15-08-22 11:57

Selin vurduğu Bozkurt'ta öğrenciler sporda önemli başarılar elde etti

Kaymakam Murat Atıcı: - "Bütün spor tesislerimiz, okullarımızın eklentileri selde zarar görmüştü. Bizler de bu süreçte geri kalmasın diye öğrencilerimizi Abana ve İnebolu ilçelerindeki saha ve spor tesislerine götürdük. Gençlerimiz eksiklerini tamamladı" - "Öğrencilerimiz 15 dalda il birinciliği, il ikinciliği, bölge birincilikleri elde etti. Hatta bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğu kazandılar"

Yurthaber 19-07-22 11:06

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin asla esir edilemeyeceğini gösterdik

Türkiye, hain darbe girişimine karşı kazandığı demokrasi zaferini bugün yurt çapında etkinliklerle anacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde İstanbul’da Saraçhane Meydanı'nda halka seslenecek. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı video mesajda "Tek yürek ve tek bilek olarak darbecilere karşı yürüttüğümüz destansı direnişle dosta ve düşmana Türkiye'nin asla esir edilemeyeceğini gösterdik" dedi. İşte tüm detaylar...

Haber 15-07-22 07:30

40 yıldır elinden düşürmediği balyozla kaya bloklarını parçalıyor

Bitlis'te 20 yaşından bu yana taş ocağında çalışan Recep Gürgüz, bileğinin gücüyle geleneksel mimari malzemesi olan Ahlat taşı çıkarıyor - Recep Gürgüz: - "Ağır bir iş. Hiçbir makine ve teknolojik ekipman kullanmadan bilek gücüyle taşları çıkarıyoruz"

Yurthaber 02-07-22 11:11

Bilek güreşinde dünya şampiyonu olan paralimpik sporcu, atletizmde başarı istiyor

Bedensel engelli sporcu Fatih Kamuz: "Olimpiyat hayalim var, tek hayalim olimpiyat şampiyonu olabilmek. Benim atletizme geçme amacım budur. Atletizmde bunu gerçekleştireceğim"

Yurthaber 25-06-22 12:13

Tırpancıların köylerde ot biçme mesaisi başladı

Tunceli'de tarım makinesinin giremediği engebeli arazilerde ekili yem bitkileri ve otlar, günlük 12 saate yakın mesai yapan tırpancıların bilek gücüyle biçiliyor - Tırpancı Engin Güler: - "Bu mesleği babam dedemden, ben de babamdan devraldım. Yaklaşık 20 yıldır bu işten geçimimi sağlıyorum"

Yurthaber 17-06-22 13:03

Avrupa bilek güreşi şampiyonu Ocakoğlu, şampiyon adayları yetiştiriyor

Abdulsamet Ocakoğlu: "Kursta genç kardeşlerime Avrupa, Türkiye şampiyonluklarımı ve deneyimlerimi aktarıyorum. Ben anlattıkça çocuklar da hevesleniyor ve şampiyon olmak için çalışıyorlar"

Yurthaber 10-06-22 11:08

Tek bilek ne demek? Tek bilek birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçede sözcükler tek başına bir anlam ifade ettiği gibi bir araya geldiklerinde de farklı anlamlarda kullanılabilir. Bu aşamada sözcüklerde bazı harfler düşebilir, kelimeler birleşebilir ya da hiçbir değişime uğramadan bir araya gelerek kullanılabilir. Yaşanan bu harf ve anlam değişiklikleri ise ortaya çıkan yeni sözcüklerin ve anlamlarının araştırılmasını zorunlu kılar. Türkçede kullanılan kelimelerin anlamları ile ilgili inceleme yürüten Türk Dil Kurumu (TDK), Tek bilek birleşik kelimesini de mercek altına almıştır. Tek bilek birleşik kelimesi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 24-05-22 00:11

Demir bilek ne demek? Demir bilek birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Demir bilek birleşik kelimesi ile ilgilidir. Demir bilek ne demektir?

Egitim 17-05-22 22:10

Bilek saati ne demek? Bilek saati birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Bilek saati birleşik kelimesi ile ilgilidir. Bilek saati ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:40

Bilek damarı ne demek? Bilek damarı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle bambaşka bir anlama bürünen birleşik kelimeler, günlük konuşma dilinde basit kelimeler kadar sık kullanılırlar. Günlük yaşantıda, internette zaman geçirirken, televizyon izlerken ya da farklı aktiviteler esnasında birleşik sözcükler ile karşılaşmak mümkündür. Bu birleşik kelimelerden bazılarının anlamı bilinirken bazılarının anlamını öğrenmek için TDK sözlüğe başvurma ihtiyacı duyulabilir. Bilek damarı ne demek, TDK sözlükte ne anlama gelir? Bilek damarı TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Egitim 17-05-22 21:40

Bilek güreşi ne demek? Bilek güreşi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Bilek güreşi birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Bilek güreşi ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:40