Kantaron Otu Haberleri

Mide için kantaron yağı nasıl kullanılır? Kantaron yağı mideye iyi gelir mi?

Doğada bulunan birçok bitki bilindiğinden daha fazla yararı olabilir. Farklı bitkilerle bir araya gelerek ya da değişik şekillerde kullanılarak bazı hastalıkların tedavilerinde kullanılan bitkiler de vardır. Sarı ve mavi kantaron çeşitleri ile bilinen kantaron da yapı ile bilinen, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bitkiler arasında yer alır.

Haber 12-09-2023 16:17

Kantaron otunun faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Kantaron otu ne işe yarar, zararı var mı?

Kantaron otu genellikle yaraların iyileştirilmesi ve zihinsel sağlık için kullanılan bir bitkidir. Etkin maddesi hipericindir ve bu maddeden dolayı anti-enflamatuar ve antidepresan özellikleri vardır. Ayrıca kantaron otu içerdiği flavonoidler sayesinde antioksidan özellikleri de gösterir. Kantaron otu birçok farklı şekilde kullanılabilir, çayı yapılıp içilebilir, yağı sürülebilir ya da kapsüller şeklinde alınabilir. Peki, kantaron yağı nasıl kullanılır ve ne işe yarar?

Haber 08-05-2023 13:26

İbn-i Sina önerisi! Zehri atar, vücudu tertemiz yapar

Tıbbın babası olarak anılan İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında geçerliliğini günümüze kadar korumuş olan önerileriyle gündeme damga vuruyor. Onlarca hatta yüzlerce rahatsızlık için binlerce yıl önce çalışmalar yaparak dünya çapında adını duyuran İbn-i Sina, vücudu temizlediğini söyledi bitkileri bir araya getirdi. İşte İbn-i Sina’nın çalışmalarına göre vücudu temizleyen 10 bitki...

Haber 16-04-2022 07:07

Evinde kantaron yağı yapmak isteyenler buraya! Kantaron yağını saç ve cilt bakımında kullanma tüyoları...

Faydaları saymakla bitmeyen, bazı yörelerde "sarı kantaron" bazı yörelerde ise "kılıç otu" olarak bilinen kantaron otu hem cilt güzelliği hem saç bakımı hem mide rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılıyor. Alternatif tıbbın yararlandığı bu mucizevi bitkiden elde edilen yağın saç ve ciltteki mucizevi etkilerini biliyor musunuz?

Kadin 18-01-2022 16:13

Kantaron Otu

Kantaron Otu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kantaron Otu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kantaron otu olarak da bilinen Bindebirlik otu depresyon için en doğal çözüm

Halk arasında binbirdelik otu olarak da bilinen kantaron otu çayının doğal depresyon ilacı olduğu bildirildi. Kantaron otu depresyon için faydalı olduğu kadar mide ülseri ve vücutta oluşan yaralara da iyi geldiği için vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Haber 23-09-2005 16:03