Isırgan Otu Haberleri

İbn-i Sina'dan yüz yıllık şifa reçetesi: Kalbi yeniden doğmuş gibi yapıyor! Limon ve balla karıştırınca mucizevi etki ediyor

İbn-i Sina'nın yüzlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kalp sağlığına oldukça faydalı olan karışımın tarifini yazan İbn-i Sina'nın tarifleri dünyada da birçok ülkede uygulanıyor. Otlarla yapılan bu karışım limon kabuğu rendesi ve bal ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir şifa kaynağı çıkıyor.

Kadin 05-03-2024 11:05

Isırgan otu faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Isırgan otu nasıl tüketilmeli?

Geçmiş zamanlardan günümüze kadar sağlık için çok fazla farklı ot ve bitki türlerinden yararlanılır. Isırgan otu da bu bitki türleri arasında yer almaktadır. Geleneksel tıp alanında yaygın olarak kullanılan ısırgan otu, klasik tedavi yöntemlerini destekleyici niteliğe sahiptir. Tam bir şifa kaynağı olarak tabir edilen ısırgan otunun sağlık bakımından sayısız faydası mevcuttur. Peki, ısırgan otu faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelir? Isırgan otu nasıl tüketilmeli?

Haber 02-03-2024 18:49

İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi! Bu 3 besini yiyen daha uzun yaşıyor

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kaleme aldığı Tıp Kanunu kitabında verdiği öneriler ve reçeteler sayesinde halen günümüze ışık tutuyor. Dünyada da tariflerinin birçok ülkede uygulandığı İbn-i Sina, uzun yaşamın sırrını paylaşmış. Bu üç süper besin hem sağlığa fayda sağlıyor hem de daha uzun yaşamaya katkı sağlıyor.

Haber 21-09-2023 09:03

Neredeyse kimse bilmiyor! İbrahim Saraçoğlu öyle bir ot önerdi ki çayını içen tüm hastalıklardan korunuyor

Bitkilerin sağlık üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek. Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündem olan İbrahim Saraçoğlu hastalıklardan koruyucu özelliği olan bitkiyi duyurdu. Uzman ismin açıklamasına göre bu bitki cilde ve bağışıklık sistemine bire bir fayda sağlıyor.

Haber 03-09-2023 13:25

Isırgan otunun saça faydaları nelerdir? Isırgan otu saça nasıl uygulanır?

Güzellik ve sağlık arayışında doğal çözümler her zaman önemli bir yer tutmuştur ve bu bağlamda ısırgan otu saç bakımının vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Doğanın armağanlarından biri olan ısırgan otu yüzyıllardır tıbbi ve kozmetik amaçlar için kullanılan bir bitki olarak bilinir. Saç sağlığına katkıları saymakla bitmeyen bu bitki saç dökülmesini azaltmaktan saçın parlaklığını artırmaya kadar geniş bir yelpazede etkilere sahiptir.

Haber 31-08-2023 23:52

İbrahim Saraçoğlu’nun bir numaralı besini bakın neymiş! Protein bombası, C vitamini deposu

Sağlıklı beslenmek hastalıklara karşı korunmak ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için önem taşıyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamalarla sık sık faydalı besinler hakkında bilgi veriyor. Saraçoğlu canlı yayında yaptığı açıklamada yanına alacağı tek bir besin olsa hangisini seçeceğini açıkladı. O besini duyanlar çok şaşırdı.

Haber 28-07-2023 09:19

İbn-i Sina yüzyıllar önce uzun yaşamın sırrını vermiş! Bunu yiyenler 100 yaşına kadar yaşıyor

İbni-i Sina, İslam'ın Altın Çağı döneminde yazdığı kitaplarıyla günümüze ışık tutuyor. "Polimerik erken tıbbın babası" olarak da bilinen İbn-i Sina kitaplarında sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken süper besinleri öneriyor. Uzun yaşamak için ne yapmak gerek sorusunun cevabını araştırıyorsanız İbn-i Sina'nın önerdiği besinlere bakabilirsiniz.

Haber 06-06-2023 09:03

Dökülen saçları tekrardan çıkartıyor! Saç ekimi etkisi yaratan mucizevi kür

Saç dökülmesi nedeniyle saçın belli yerlerinde kellik meydana gelebiliyor. Saç dökülmesine erken müdahale ederek dökülen saçları toparlamak mümkün olabiliyor. Saçların çıkması için etkili yöntemler aranıyor. Evde yapılan tek malzemeli kür ile dökülen saçları çıkartabilirsiniz.

Kadin 24-05-2023 10:58

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce önerdiği şifa kaynakları! Bu üç besini yiyenler 100 yaşına kadar yaşar

İbn-i Sina, binlerce yıl önce sağlık üzerine yazdığı kitaplarında yer alan bilgiler ile hem o döneme hem de günümüze ışık tutan İslam alimi olarak tanınıyor. İbn-i Sina'nın önerdiği doğal gıdalar birçok kişi için büyük önem taşıyor. Uzun yaşamın sırrını veren İbni-i Sina, uzun yaşam için etkili sonuçlar sağlayan üç gıdayı açıklamış.

Haber 10-04-2023 09:09

Güçlü ve sağlıklı saçlara kavuşmak isteyenler için en iyi şampuan çeşitleri

Kepeklenen, dökülen ve yıpranan saçlar birçok kişinin ortak sorunu olsa gerek. Oysaki saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bileşenleri doğru ürünler ile verirseniz bu sorun ile başa çıkmak gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmaz. Tek yapmanız gereken saç bakım rutininize etkili ve kaliteli bir şampuan eklemek. Bu yüzden sizlerin işini kolaylaştıracak, her zamankinden daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacak en iyi saç şampuan markalarını listeledik.

Haber 15-03-2023 15:02

Ülkemizde yetişen şifalı bitkiler nelerdir? Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nedir?

Doğada yetişen birçok şifalı bitki bulunuyor. Ülkemizin de birçok yerinde birçok farklı bitki yetiştiriliyor. Bu şifalı bitkiler faydalarından dolayı hem yemeklerde hem de sağlık amaçlı kullanılıyor. Düzenli olarak kullanılan şifalı bitkilerin, vücuttaki dengenin sağlanmasına yardımcı olduğu ve doğal tedavi yöntemi olarak kullanıldığı biliniyor. Bu bitkilerin özelliklerini bilmek, kullanma alanları açısından oldukça önemli. Türkiye'deki şifalı bitkilerin özellikleri ve faydaları nelerdir?

Kadin 07-03-2023 17:48

Isırgan otu nasıl tüketilir, ne kadar içilmeli? Isırgan otu suyu içilir mi, neye iyi gelir?

Doğadaki tüm bitkilerin insan sağlığına faydalı birçok özelliği bulunur. Bilinçli olarak tüketildiğinde bazı bitkilerin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılması da mümkündür. Isırgan otu da birçok hastalığın tedavi sürecinde destekleyici ve son derece şifalı bir bitkidir. Şifa deposu olarak bilinen ısırgan otu farklı şekillerde tüketilebilir. Peki, ısırgan otu ne kadar tüketilir, ısırgan otu suyu içilir mi?

Haber 04-11-2022 18:34

Isırgan otu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Isırgan otu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Diüretik, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu özellikleri sayesinde sıkça tüketilen ısırgan otu çayı günde 2-3 fincan içilebilir. Saç, cilt, ağız ve diş, bağışıklık ve dolaşım sistemi sağlığını olumlu yönde etkileyen ısırgan otu çayının ödem atmayı da kolaylaştırdığı düşünülmektedir. A, K ve C vitamini ile selenyum magnezyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğu bilinen ısırgan otu çayı neye iyi gelir?

Haber 04-11-2022 18:19

Dünyanın en tehlikeli bitkisini yetiştirdi! Dokunanı öldürüyor... “Aynı anda sıcak asitle yanıp elektrik çarpması gibi”

Avustralya’nın Queensland bölgesindeki yağmur ormanlarından gelen bir tür ısırgan otunu Birleşik Krallık’ta yetiştiren 49 yaşındaki Daniel Emlyn-Jones dünyanın en tehlikeli bitkisine evinde bakıyor. Özel bir kafesin içinde yetiştirdiği bitkisinin yapraklarına dokunulması durumunda dayanılmaz bir acı verdiği ve kişileri intihara sürüklediği söylendi.

Trend 02-11-2022 14:56

İbn-i Sina’nın doğal afrodizyak dediği bitkinin faydaları saymakla bitmiyor: Akciğeri temizler, nefesi açar, kanseri tedavi eder...

Binlerce yıl önce yaptığı çalışmalarla günümüzde halen adından söz ettiren İbn-i Sina, birçok hastalık ve şikâyet için doğal bitkileri öneriyor. Büyük tıp alimi, Avrupa’da Tıbbın Babası olarak anılan İbn-i Sina incelediği tüm bitkileri satır satır kaleme aldı. İbn-i Sina’nın incelediği bitkilerden biri ise akciğeri temizleme, nefesi açma ve afrodizyak özelliği ile öne çıkıyor. İşte ısırgan otunun faydaları...

Haber 28-09-2022 16:34

Tüm ağrılarınız son bulacak! Kemik ağrısı için birebir yiyecekler

Kemik ağrıları çekilmez durumlara yol açabiliyor. Oldukça rahatsız edici olan bu ağrıları dindirmek için uygun besinler yemek ve dinlenmek gerekiyor. Doğal ürünlerin ağrılar üzerindeki etkisi biliniyor. Kemik ağrısı nasıl geçer? Kemik ağrısına ne iyi gelir? diye merak ediyorsanız işte kemik ağrılarına iyi gelen mucizevi besinler…

Haber 30-08-2022 12:26

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu önerdi: Egzamayı geçirecek tarif, Egzama nedir, Nasıl geçer?

Egzama birçok kişide görülen deri hastalığıdır. Her yaştan kişide görülebilen egzamanın tedavisinin aksatılmaması gerekmektedir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu egzama tedavisi için yapılabilecek doğal kürlerin tarifini verdi. Eğer geçmeyen egzama şikayetiniz varsa doktora başvurabilirsiniz.

Haber 15-08-2022 09:00

Saç dökülmesini derdinize son! Evde saç toniği tarifi, saç toniği ne işe yarar?

Saç bakımı saçların daha canlı ve sağlıklı olması için oldukça önem taşıyor. Saçları ile ilgili sorun yaşamak istemeyenler saç bakımını aksatmıyor. Özellikle son yıllarda oldukça popüler olan saç toniği hakkında tüm bilgiler için bu haberi okuyabilir ve evde saç toniğinizi yapabilirsiniz.

Kadin 11-08-2022 12:05

Herkesi uyardı! Bitkiye dokunduğu için ağır yanıklar meydana geldi

Dev tavşancılotu bitkisi toplum tarafından fazla bilinen bitkiler arasında bulunmuyor. Oldukça tehlikeli olan bu bitkiye temas etmek ciltte yanıkların oluşmasına neden olabiliyor. Kimberley Walker’ın 12 yaşındaki oğlu dev tavşancılotu bitkisiyle temas ettiği için cildinde ciddi yanıklar meydana geldi. Talihsiz çocuğun annesi bu bitki hakkında herkesi uyardı.

Haber 28-06-2022 17:19

Uzun ömrün sırrı İbn-i Sina’nın kitabından çıktı! Doktor yüzü görmeyeceksiniz

Bilim dünyası ömrü uzatmanın, genç kalmanın sırrını araştırmaya devam ederken, dünya çapında alim İbn-i Sina’nın notlarında sağlıklı ve uzun bir ömür için 3 besini işaret etti. Tıp ve felsefe alanında yaptığı çalışmalarla çığır açan İbn-i Sina, sağlıklı yaşam ve uzun ömür için çam fıstığı, bakla ve ısırgan otu tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber 02-06-2022 08:06

Kanser hastaları DİKKAT! Sakın bunu yapmayın: Olumsuz etkiler

Kanser, hücredeki DNA'nın hasar alması sonucu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde büyümesi ve çoğalmasıdır. Kanserin çaresi henüz bulunamamış olsa da bilim insanları çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kanser hastalığı sürecinde doktorların belirlediği tedavi takviminden çıkılmaması gerekmektedir. Bitkisel ilaçlar kanser tedavisini olumsuz etkileyebilir.

Haber 09-04-2022 13:52

Isırgan otu çorbası nasıl yapılır? İşte ısırgan otu çorbası tarifi ve malzemeleri...

Düzce mutfağına ait yemeklerden biri olan ısırgan otu çorbası bağışıklık sistemini koruyan ve destekleyen ısırgan otu bitkisiyle hazırlanır. Isırgan otu, içindeki besin değerleri ile insan bünyesine oldukça yararlıdır. Haberimizdeki tariften yararlanarak ısırgan otu çorbasını evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte ısırgan otu çorbası tarifi ve malzemeleri...

Yemek 17-12-2021 00:51

MasterChef Isırgan Otlu Pesto sos nasıl yapılır? İşte Isırgan Otlu Pesto'nun malzeme listesi

TV8'in sevilen yarışması MasterChef'in 7 Temmuz 2021 tarihli bölümünde yarışan yarışmacının yaptığı "Isırgan Otlu Pesto sos" jüriler tarafından büyük beğeni topladı. Sağlıklı bir besin olan ısırgandan yapılan bu sosun tarifi ise izleyicinin de dikkatini çekti. Peki MasterChef Isırgan Otlu Pesto sos nasıl yapılır? İşte Isırgan Otlu Pesto'nun malzemeleri...

Yemek 07-07-2021 12:55

Isırgan otunun faydaları | Isırgan otu nelere iyi gelir? - Isırgan otunun yararları

Günlük hayatta sık sık tüketilmesi önerilen bazı bitkiler sağlık açısından birçok yarar sağlar. Isırgan otu da bilinenin aksine esasında yüksek faydaya sahip bitkilerden biridir. Peki ısırgan otu faydaları nelerdir, ısırgan otu nasıl kullanılır?

Yemek 18-12-2020 17:08

Isırgan otu: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Günlük hayatta yeme içme alışkanlıklarımızın arasında yer alan bazı yararlı bitkileri kimi zaman görmezden gelebiliyoruz ancak yüzyıllar boyunca alternatif tıpta kullanılan ve birçok hastalığa da deva olmuş bu bitkiler sadece besin değerleriyle değil mucizevi etkileriyle de insanoğluna yardımcı oluyor.

Haber 24-06-2020 10:50

Isırgan otunun faydaları nelerdir? Isırgan otu neye iyi gelir?

Isırgan otu, faydaları nedeniyle özelliklerinden ve içerdiği maddelerden yararlandığımız doğadaki bitkilerden biridir. Yabani olarak yetişen ısırgan otuna denk geldiyseniz, yanlışlıkla temas ettiyseniz değen kısımlarınızda kaşınma ve tahriş görülür. Makalemizde ısırgan otunun faydaları nelerdir, zararları var mıdır, ısırgan otu çayı nasıl demlenir gibi konuları ayrıntıları ile inceledik.

Haber 21-11-2018 15:34

Kansere karşı ısırgan otu

Kansere karşı iyi geldiği belirtilen ve genelde köylerde yapılan ısırgan çorbası, restoranların vazgeçilmez mönüsü haline geldi.

Haber 19-04-2007 00:45

Isırgan otu ile gelen güzellik

Isırgan otunun insan sağlığı açısından çok değerli olduğunu ifade eden uzmanlar, bu bitkinin A, B ve C grubu vitaminleri ve provitamince zengin olduğunu belirtiyor.

Haber 30-11-1999 00:00