Kara Veba Haberleri

Bilim insanlarından heyecanlandıran çalışma! Vebanın kökeni keşfedildi...

İngiliz ve Alman bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi, Kara Ölüm olarak adlandırılan veba hastalığının kökenini keşfettiklerini açıkladı. Ortaçağın sonunda ortaya çıkan ‘hıyarcıklı (bubonik) vebanın’ ilk olarak 1330'ların sonlarında başladığına dair ilk tarihsel kanıtın elde edildiği duyuruldu.

Haber 16-06-2022 17:53

8 kişinin dişlerine ulaşıldı! Kaynağa bu şekilde indiler: Sır perdesi aralandı

Kara ölüm olarak da bilinen kara veba, tarih kitaplarının en korkunç sayfalarını oluşturuyor. Milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kara Veba hastalığı ile ilgili tartışmalar asırlardır sürüyordu. Nihayet kara vebanın nereden çıktığı, neyin neden olduğu ve tedavisi gibi sorularına en net cevaplar ortaya çıktı. Araştırmacıların çalışmalarına göre Avrupa, Orta Doğu ve Afrika nüfusunun yüzde 60'ının ölümüne neden olan Kara Veba'nın kaynağı Kırgızistan!

Haber 16-06-2022 10:16

Koronavirüsten önce milyonlarca insanın ölümüne neden olan tarihin en büyük salgınları!

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Sosyal hayata maskenin katılmasıyla beraber birçok alışkanlık aslında değişti. Alınan önlemlere bir de birçok komplo teorisi ya da asılsız fikir eklenince kaos kaçınılmaz oldu. Dünya her dönem farklı salgınlarla mücadele etmiş ve bir çoğu da benzerlik gösteriyor. Gelin o salgınlara birlikte bakalım.

Trend 10-03-2021 10:22

Dünya'yı korkutan haber! Ölüm oranı yüzde 88, tedavisi yok

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Afrika'da ortaya çıkan ve şu ana kadar 127 kişinin ölümüne neden olan ve toplam 1,300 kadar insana bulaşan kara veba hastalığının tedavisi olmadığını, hastalığın ölüm oranının yüzde 88 olduğunu söyledi. Bölgedeki sağlık kriz merkezi ölümlü vakaların beş günde yüzde 37 arttığına dikkat çekti.

Haber 06-11-2017 18:24

Kara Veba

Kara Veba Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kara Veba Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.