Karbondioksit Haberleri

Akciğerde balgam birikmesi belirtileri nelerdir? Akciğerde biriken balgam nasıl atılır?

Akciğerlerimiz, vücudumuzun hayati organlarından biridir ve oksijen alımı ile karbondioksit atılımında kritik bir rol oynar. Akciğer sağlığı, genel sağlığımızın korunması için büyük önem taşır. Ancak, akciğerlerde balgam birikmesi gibi rahatsızlıklar, nefes alıp vermemizi zorlaştırabilir ve yaşam kalitemizi olumsuz etkileyebilir. Peki, ciğerler neden balgam dolar?

Haber 2024-06-28 17:41:49

PO2 (kan gazı) nedir? PO2 kaç olursa tehlikeli?

Kan gazı tıbbi bir test olan arteriyel kan gazı analizi (ABG) veya venöz kan gazı analizi (VBG) kullanılarak elde edilen değerli bir laboratuvar sonucudur. Bu test kişinin arteriyel veya venöz kanından alınan bir örneğin laboratuvar koşullarında incelenmesini içerir. Kan gazı analizi vücudun oksijen ve karbondioksit seviyelerini, asit-baz dengesini ve elektrolit düzeylerini ölçmek için kullanılır.

Haber 2023-09-30 23:34:07

Akciğer nerede, görevi nedir? Akciğer vücudun neresinde?

Göğüs kafesimizin içerisinde yer alan akciğerler, solunum sistemimizin temel organlarından biridir. Vücutta bulunan en büyük solunum organları olarak, soluk alıp vermemize ve oksijen alıp karbondioksit atılmasına yardımcı olurlar. Bu oksijen-karbon dioksit alışverişi, hücrelerin yaşam süreçleri için hayati öneme sahiptir. Peki, akciğerler vücudumuzun neresinde?

Haber 2023-07-30 20:24:52

'Gölgemizi ve kokumuzu algılıyorlar' Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti! En çok o illerde...

Profesörler tarafından yapılan araştırmalarda yılın her zamanında yaşayabilen kenelere rastlanma ihtimalinin Gümüşhane, Tokat, Çorum, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Karabük’te daha yüksek olduğunu tespit ettiler. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Açıcı, doğayı seven insanlar için kenenin tehdit oluşturduğunu vurgulayıp, "Keneler gölgemizi ve yaydığımız karbondioksit kokusunu da algılayarak aktif duruma geçiyorlar" dedi.

Haber 2023-06-01 12:56:44

Sade sodanın faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Soda içmek ne işe yarar, her gün sade soda içmek faydalı mı?

Sade soda gazlı içecekler arasında popüler bir seçenektir ve temel olarak karbondioksit gazının suya eklenmesiyle elde edilir. Bu içecek genellikle mineralli su, karbonatlı su veya soda suyu olarak da adlandırılır. Sade soda ferahlatıcı ve serinletici bir tadıyla bilinir ve çeşitli şekillerde tüketilebilir. Sade soda genellikle düşük kalorili veya kalorisiz bir seçenek olarak tercih edilir ve sağlıklı bir içecek alternatifi arayanlar için popülerdir. Peki, sade soda neye iyi gelir?

Haber 25-05-23 09:30

Karbonatlı suyun faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Karbonatlı su içmek ne işe yarar, zayıflatır mı?

Karbonatlı su, suyun karbondioksit gazı ile karıştırılmasıyla elde edilen bir içecektir. Genellikle gazlı su veya soda olarak da bilinir. Karbonatlı su, alkali özelliklere sahiptir ve içinde yüksek oranda bikarbonat iyonları bulunur. Bu nedenle, sindirim ve metabolizma için faydalıdır. Ayrıca, vücuttaki asit-baz dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Peki, karbonatlı suyun faydaları nelerdir, zayıflatır mı?

Haber 08-05-23 13:29

Deprem bölgesi için 'yer altı suyu' uyarısı! 'Kesinlikle tüketmeyin'

Deprem bölgesi için dikkat çeken bir 'yer altı suyu' uyarısı geldi. Prof. Dr. Celalettin Şimşek, deprem sonrası yer altı suyu seviyesinde veya kimyasında değişimler olabileceğini söyledi. Şimşek, "Yer altı suyuna metan gazı, karbondioksit ve sülfür gazı karışabiliyor. Böyle durumlar bölgede yaşanabilir. Deprem bölgesindeki halkımızdan yer altı suyunda bir gaz çıkışı, çürümüş yumurta gibi kötü koku, suyun tadında veya sıcaklığında bir değişiklik varsa kesinlikle tüketmemelerini istiyoruz" dedi.

Haber 14-02-23 09:58

Kocaeli'de solunum sırasında karbondioksiti ölçen yerli kapnometre cihazı üretildi

Kocaeli Üniversitesinde, solunum esnasında karbondioksit değerlerini ölçen yerli kapnometre cihazı üretildi.

Yurthaber 19-01-23 14:43

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Avcı, Dünyanın En Seçkin 20 Bilim Kadını listesine girdi

Prof. Dr. Seda Keskin Avcı: - "Atomlar üzerinden yaptığımız hesaplamalar sayesinde de o malzemenin hangi koşullarda ne kadar karbondioksit yakalayacağını tahmin edebiliyoruz"

Yurthaber 23-09-22 12:33

Her evde var: Zararları dudak uçuklattı! Hemen tuvalete dökün! İçtikçe hasta ediyor

Asitli içecekler, karbondioksit ile gazlandırılmış olan aromalı içeceklerdir. 1 bardak asitli içecekte ortalama 10-15 adet küp şeker bulunuyor. Ayrıca içerisinde birden fazla kimyasal madde barındırıyor. Asitli içecek tüketiminin başta obezite olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor. Sizde asitli içeceklerden vazgeçemeyenlerden misiniz? Zararlarını öğrendiğinizde asitli içeceklerden uzak duracaksınız.

Haber 22-09-22 16:14

Ortaokul öğrencileri yüzde 50 daha az maliyetle su arıtma filtresi geliştirdi

Kayseri'de 8. sınıf öğrencisi iki arkadaş, perlit ve mangan oksit kullanarak daha az maliyetli ve daha uzun ömürlü su arıtma filtresi tasarladı - Fen bilimleri öğretmeni Ali Kılınçvur: - "Şu an suyumuzu içme noktasında bir engel yok. Hedeflerimiz sadece içme suyu elde etmek değil, denizlerin, nehir yataklarının ve petrolün temizliğinde de kullanmak. Belki hava filtresi olarak havadaki karbondioksit temizliğinde de kullanımı artırmak istiyoruz"

Yurthaber 16-09-22 12:20

Öğrenciler pirinç kabuğundan ürettikleri malzemeyle plastiğe rakip olmak istiyor

Biyoloji öğretmeni Gamze Koçkarsantılıoğlu: - "Çeltik kabuklarımız hasadın ardından tarlada yakılarak atmosfere karbondioksit olarak gönderilmekte. Biz çalışmamızla bunu sıfır atığa dönüştürdük. Laboratuvarımızda çeşitli işlemlerden geçirerek organik, biyokompozit bir malzeme elde ettik"

Yurthaber 02-09-22 12:41

Ormanlar emdikleri karbonu yangında atmosfere geri salıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Serengil: -"Bir ağaç yandığında kendi kütlesinin yaklaşık dörtte biri kadar karbonu atmosfere salar. Odundaki karbon, orman yangını esnasında sadece sera gazları değil, hava kirletici gazlar şeklinde de atmosfere salınır" - Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz: - "Yetişkin bir ağaç yılda 20-25 kilo arasında karbondioksit emer. 30 senelik ağaçlardan oluşan bir ormanda yangın olduğunda bir çam ağacı 600 kiloya yakın karbondioksit salımına neden olur"

Yurthaber 27-07-22 11:00

Bakan Karaismailoğlu, yapımı süren Aydın-Denizli Otoyolu'nu inceledi:

"126 kilometrelik güzergahın 2 saati bulan ulaşım süresi, otoyolumuz ile 70 dakikaya düşecektir. Zamandan 560 milyon lira, akaryakıttan 168 milyon lira ve karbondioksit salınımından 3 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 731 milyon liralık tasarruf sağlayacağız"

Yurthaber 02-06-22 12:46

Karbondioksit ne demek? Karbondioksit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Karbondioksit kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Karbondioksit kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 18-05-22 20:16

DS Automobiles'den kilometre başına en düşük karbondioksit emisyonu

DS Automobiles'den kilometre başına en düşük karbondioksit emisyonu

Yurthaber 01-04-22 15:08

LG'den LG Therma V ısı pompası ile çevre dostu ısınma çözümü

Her türlü yapıya uyum sağlayan LG Therma V ısı pompası, ağırlıklı olarak havadan emilen doğal enerji ile çalışarak, yağ ve gaz boylerlerine göre karbondioksit emisyonunu önemli ölçüde azaltıyor

Yurthaber 27-01-22 13:18
LG

İklim krizi: Dünya Meteoroloji Örgütü, Kuzey Kutbu'nda yazın hava sıcaklığının 38 dereceye kadar yükseldiğini doğruladı

Sibirya'da geçen yıl sıcaklığın 38 dereceye ulaştığı teyit edildi. Kutuptaki sıcaklığın artması yeraltındaki don tabakasında sıkışan karbondioksit ve metan gazının serbest kalmasına yol açıyor.

Haber 14-12-21 14:36

Marmara'daki fırtına ve şiddetli yağışın, küresel iklim değişikliğinin sonucu değerlendirmesi

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Belgin Elipek: - "Karbon salınımını azaltmazsak, karbon salınımını azaltan ormanları yok edersek, suları kirletmeye devam edersek, karbondioksit emisyonunun atmosferden yok olamayacağı anlamına geliyor ve bu aşırılıklarla karşılaşmamız gelecekte de maalesef mümkün"

Yurthaber 30-11-21 11:43

Türkiye de imza attı: 2040'a kadar CO2 salınımı sıfırlanacak

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülke, kent ve şirket, yeni otomobil ve minibüslerde karbondioksit salınımının en geç 2040'a kadar sıfırlanmasını öngören anlaşmaya imza attı.

Haber 10-11-21 13:05

İklim Değişikliği Nasıl Düzeltilir?

Karbon emisyonları nedeniyle okyanuslar aside dönüşüyor. Asit, istiridye kabuklarını eritiyor ve küresel kıyılara saldırıyor - okyanus sularından dünyadaki tüm araçların havaya püskürttüğünden daha fazla karbondioksit emerek ekosistemlere zarar veriyor. VOA, bu duruma yakından baktı

Haber 31-10-21 18:58

İklim krizi: Atmosferdeki sera gazı birikimi pandemiye rağmen 2020'de rekor düzeye ulaştı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), koronavirüs pandemisine karşın 2020'de atmosferi ısıtan gaz salımının rekor seviyelere ulaştığını açıkladı. Karbondioksit, metan ve azot oksit miktarları, son 10 yıldaki yıllık ortalamadan daha fazla arttı.

Haber 25-10-21 14:58

Suudi Arabistan’dan yeni iklim hedefi

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumundaki Suudi Arabistan, 2060 yılına kadar karbondioksit emisyonu açısından iklim nötr olmayı hedefliyor.

Haber 23-10-21 17:09

İngiltere'den üreticilere yüzde 500 zam uyarısı!

İngiltere, gıda üreticilerine karbondioksit fiyatlarında yüzde 500 artışa hazır olmaları uyarısında bulundu.

Finans 22-09-21 15:43

Arçelik, ev ve iş yerlerini güneş enerjisi ile tanıştırıyor

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer: - "2021 yılsonuna kadar 10 MW’a yakın Arçelik marka panel satışı gerçekleştireceğiz" - "Satışını ve kurulumunu yapmayı amaçladığımız 45 MW solar panellerle yılda yaklaşık 22 bin hanenin elektriği karşılanacak, 31 bin ton karbondioksit salınımını azaltılacak ve 795 bin adet ağaç kurtarılmış olacak"

Yurthaber 16-09-21 14:58

Japonya'daki büyük firmalardan karbonsuz teknoloji atağı

Japonya'da 1000'e yakın büyük firmanın yüzde 27'si sermaye yatırımlarını karbondioksit emisyonlarını azaltacak teknolojilere yönlendirecek.

Haber 16-08-21 09:57

Denizli'deki Cehennem Kapısı'nın gizemi çözüldü

Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti'ndeki kazılarda, 2013 yılında ortaya çıkarılan ve antik dünyada 'Ölüler ülkesine geçiş kapısı' olarak kabul edilen Cehennem Kapısı'nın gizemi, modern bilim sayesinde çözüldü. Çalışmalar sonucunda, antik dönemde yapılan adak törenlerinde, mağaraya gönderilen hayvanların karbondioksit gazının etkisiyle öldüğü belirlendi.

Haber 23-07-21 12:18

Schneider Electric dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor

Yeni çözüm, maden başına yılda yüzde 20 veya 18 bin 500 ton karbondioksit emisyonu azaltımı sunarken, yerel şebeke dışı dizelden üretilen güçten geçiş yapıldığında enerji maliyetini yüzde 40 azaltıyor

Yurthaber 13-07-21 12:37

Atmosferdeki karbondioksit oranı 63 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Dünyanın atmosferindeki karbondioksit (CO2) oranının mayıs ayında 63 yıldır kaydedilen en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

Haber 07-06-21 20:15

İklim krizi: Uluslararası Enerji Ajansı'na göre Covid sonrası karbon salımında büyük artış olacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), dünya ekonomisinin bu yıl Covid salgını ardından toparlanmaya başlamasıyla artan enerji talebi nedeniyle karbondioksit (CO2) emisyonunda büyük bir artış olmasını bekliyor.

Haber 20-04-21 12:59

Samsun’da şofbenden zehirlenen bir kişi hastanelik oldu

Samsun’da banyo yaparken şofbenden sızan karbondioksit gazından zehirlenen bir kişi ölümden dönerek hastanelik oldu.Olay, Samsun’un Asarcık ilçesinin Kılavuzlu Mahallesi’nde meydana geldi.

Haber 18-02-21 15:43

KUDAKA 2021 yılı fizibilite desteği programı açıklandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının bölgedeki paydaşların, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek sağlamak için uygulamayı planladığı 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı ilan edildi.2021 yılı fizibilite desteği programının genel amacı, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına ve bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yatırım projelerinin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi olduğu belirtilirken fizibilite desteği programının özel amacının ise bölgenin turizm, tabii kaynaklar ve et-süt-arıcılık sektörlerinde ulusal ve uluslararası alanlarda söz sahibi ve rekabetçi bir bölge olması için bölgede gerekli altyapının oluşturulması, mevcut fiziki altyapının iyileştirilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, uluslararası standartlara uygun katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması ve yatırım ortamı oluşturulması için yatırım önerilerinin fizibilitelerinin hazırlanması olduğu ifade edildi.2021 yılı teknik destek programının öncelikleri ve bütçesi şöyle:“Öncelik 1: Kış, kültür, doğa, sağlık ve spor turizmi potansiyelinin ekonomiye kazandırılmasına yönelik fizibilitelerin hazırlanmasıÖncelik 2: Et, süt ve arıcılık sektörü ürünlerinin katma değerinin artırılması ve bu sektörlere yönelik yeni yatırımların yapılması adına fizibilitelerin hazırlanmasıÖncelik 3: Tabii kaynakların (doğal taş, karbondioksit gazı, perlit, krom, mermer, biokütle, jeotermal, güneş ve rüzgâr enerjisi vb.) ekonomiye kazandırılması, üretim kapasitelerinin artırılması ve yenilikçi yöntemlerle işlenmesi amacıyla gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasıÖncelik 4: Et, süt, arıcılık, tabii kaynaklar ve turizm sektörleri başta olmak üzere bölgede kaynak verimliliğine hizmet edecek yatırımların fizibilitelerinin hazırlanmasıÖncelik 5: Yerel kalkınma fırsatı olarak değerlendirilebilecek, özellikle ihracat potansiyeli taşıyan önemli yatırım konularına yönelik fizibilitelerin hazırlanması2021 Yılı Fizibilite Desteği Programının Bütçesi ve SüresiKuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2021 yılı bütçesinden Fizibilite Desteği Programı için ayrılan toplam yıllık tutar 2.000.000 TL’dir.

Yurthaber 18-02-21 12:02

Günde 14 defa gaz çıkarmak normal ama... Bağırsak gazı neden olur, aşırı gazı önlemek için ne yapmak gerekir?

Gaz, sindirim sistemi içinde toplandığında ortaya çıkar ve normal bir süreçtir. Gaz iki ana şekilde toplanır. Yemek yerken veya içerken hava yutmak, sindirim sisteminde oksijen ve nitrojenin birikmesine neden olabilir. İkincisi, yiyecekleri sindirirken hidrojen, metan ve karbondioksit gibi sindirim gazları toplanır. Her iki yöntem de şişkinliğe neden olabilir. Peki şişkinliğe ne sebep olur, çıkarılan gaz neden kötü kokar

Haber 08-02-21 08:15

Prof. Dr. Özlü: Maske karbondioksit birikmesine neden olmaz

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, maske kullanımının karbondioksit solunumuna neden olduğu yönündeki iddialarla ilgili, "Maske insanlarda bir miktar soluk almakta zorluklara neden olabiliyor. Ama bu hiçbir zaman karbondioksit birikmesine ve oksijenin ciddi şekilde düşmesine neden olacak bir etki yaratmıyor” dedi.

Haber 28-01-21 08:45

Çaldıran Belediyesinden karbondioksit gazı sorunu yaşayan aileye destek

Van’ın Çaldıran Belediyesi, 1987 yılında Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından konutlarda çıkan karbondioksit gazının arındırılması amacıyla açılan kuyuların zamanla kapanması sonucu ortaya çıkan gaz sorunu nedeniyle sıkıntılı günler geçiren aileye destek sözü verdi.Beyazıt Mahallesi’nde ikamet eden ve volkanik bir dağ olan Tendürek Dağı’ndan kaynaklı karbondioksit gazı sorunu yeniden ortaya çıktı.

Yurthaber 15-01-21 13:37

Çaldıran’da karbondioksit gazı sorunu

Van’ın Çaldıran ilçesinde 1987 yılında Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından konutlardan çıkan karbondioksit gazının arındırılması amacıyla açılan kuyuların zamanla kapanması sonucu vatandaşlar nefes alamaz hale geldi.Bayazıt Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların volkanik bir dağ olan Tendürek Dağı’ndan kaynaklı karbondioksit gazı çilesi yeniden başladı.

Yurthaber 13-01-21 09:45

Kipaş Holding'in 500 Bin Ağaç Bağışı Projesi kapsamında ilk fidanlar dikildi

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit Gümüşer: - "Kipaş Holding olarak, sorumlu, sürdürülebilir üretimin mümkün kılınması, karbondioksit emisyonunun dünyada azaltılması anlamında bir sanayicilik anlayışının gelişmesini çok arzu ediyoruz"

Yurthaber 11-12-20 17:45

Gaziantep’te çevreci yatırımlarla temiz yarınlar hedefliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda bulunan Mekanik Biyolojik Atık Ayırma Tesisi’ni ve Bağlarbaşı’ndaki Güneş Enerji Santrali’ne ziyaret etti.Yapılan son çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Fatma Şahin, alınacak koruyucu tedbirlerle karbondioksit salınımının azalmasıyla temiz havanın artmasını amaçladıklarını, Gazi şehrin havasını, suyunu, toprağını koruyarak vatandaşları koruyacaklarını söyledi.Şahin, gelecek nesillere “sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız” anlayışından hareketle faaliyetlerine yön verildiğini belirterek, “İçinde bulunduğu Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nın ömrünü yüzde 10 arttıracak, ilk aşamada toplam atık işleme kapasitesinin yıllık 100 bin ton olacağı tesiste, yapacağı işlemlerle karbondioksit salınımı azaltarak havanın kirlenmesi engellenecek.

Yurthaber 23-11-20 15:57

Alternatif Bank'a LEED Gold Sertifikası

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür: - "Bu sertifikayı almamızda aynı teknik özelliklere sahip bir binaya göre karbondioksit salımını yüzde 31, su tüketimini yüzde 48, enerji tüketimini ise yüzde 25 oranında azaltmamız etkili oldu"

Yurthaber 17-11-20 11:07

Alternatif Bank'a LEED Gold Sertifikası

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür: - "Bu sertifikayı almamızda aynı teknik özelliklere sahip bir binaya göre karbondioksit salımını yüzde 31, su tüketimini yüzde 48, enerji tüketimini ise yüzde 25 oranında azaltmamız etkili oldu"

Yurthaber 17-11-20 11:07

Üre nedir?

Canlı vücudunda meydana gelen amonyak bileşeni sonucu karbondioksit üre haline geliyor. Karaciğer içinde etkisini gösteren bu bileşen canlılar alemini etkiliyor.

Haber 12-11-20 10:34

Türk mühendislerin geliştirdiği cihazla hasat sonrası kayıp azaltılacak

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile özel bir firmanın hazırladığı proje kapsamında, hasat sonrası soğuk hava depolarında bekletilen ürünlerin durumlarını anlık olarak takip edebilecek yeni bir sistem geliştirildi - Dr. Mehmet Cengiz Arslanoğlu: - "Cihaz ortamdaki sıcaklık, nem, oksijen ve karbondioksit derecesini ağ geçidine, oradan da bir bilgisayar sistemine aktarıyor" - "Bu yazılım aracılığıyla dünyanın farklı bölgelerindeki soğuk hava depolarındaki atmosfer, kontrollü kutularda bulunan ürünlere ait sıcaklık, nem, oksijen ve karbondioksit değerlerini görebiliyoruz"

Yurthaber 11-11-20 11:06

Türk mühendislerin geliştirdiği cihazla hasat sonrası kayıp azaltılacak

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile özel bir firmanın hazırladığı proje kapsamında, hasat sonrası soğuk hava depolarında bekletilen ürünlerin durumlarını anlık olarak takip edebilecek yeni bir sistem geliştirildi - Dr. Mehmet Cengiz Arslanoğlu: - "Cihaz ortamdaki sıcaklık, nem, oksijen ve karbondioksit derecesini ağ geçidine, oradan da bir bilgisayar sistemine aktarıyor" - "Bu yazılım aracılığıyla dünyanın farklı bölgelerindeki soğuk hava depolarındaki atmosfer, kontrollü kutularda bulunan ürünlere ait sıcaklık, nem, oksijen ve karbondioksit değerlerini görebiliyoruz"

Yurthaber 11-11-20 11:06

Nilüfer’de adrenalin parkı kurulacak

Nilüfer Belediyesi, Gümüştepe Mahallesi’nde Karting Pisti’nin olduğu alanda bir adrenalin parkı kurmaya hazırlanıyor.Nilüfer Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı ikinci oturumunda gündeme gelen konu hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Orhaneli yolu üzerinde belediyeye ait alanda yap-işlet-devret modeliyle adrenalin parkı kurulacağını söyledi.İklim değişikliğiyle mücadele konusunda önemli çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi’nin 2014 yılında Avrupa Komisyonu İklim Değişikliğine Uyuma Yönelik Başkanlar Sözleşmesi’ni imzalayarak, kentteki karbondioksit oranını azaltmayı taahhüt ettiğini hatırlatan Başkan Erdem, bu nedenle Karting Pisti’nden vazgeçtiklerini ifade etti.2020 yılına kadar Nilüfer’de karbondioksit salınımını yüzde 20 azaltmayı taahhüt eden Nilüfer Belediyesi’nin bu hedefi yüzde 16,29 seviyesinde tutturduğunu ve çıtayı bir adım daha yükselterek 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 40’a çıkarmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Başkan Erdem, bu nedenle motorlu araçlarla yapılan sporlar yerine doğa sporlarına yöneldiklerini söyledi.

Yurthaber 14-10-20 10:45

Siemens Energy ve Evonik’ten yapay fotosentez teknolojisiyle iklim dostu üretim

Siemens Energy Üst Yöneticisi Christian Bruch: - "Hedefimiz, inovatif teknolojileri kullanarak yeni ve daha sürdürülebilir çözümler sağlamak. Hidrojen ve karbondioksit elektrolizi teknolojimizle, temiz elektrikten sürdürülebilir malzeme uygulamalarına bir köprü kuruyoruz"

Yurthaber 05-10-20 12:13

Greenpeace: Elektrikle şarj edilebilen hibrit araçlar 'kuzu postuna bürünmüş kurt'

Yeni bir araştırmaya göre, elektrikle şarj edilen bataryalara sahip hibrit (PHEV) araçlar, resmî test sonuçlarının gösterdiğinden iki buçuk kat daha fazla karbondioksit (CO2) emisyonuna neden oluyor.

Haber 17-09-20 06:06

Petlas, çevre sürdürülebilirliğinde sektöre öncülük ediyor

Şirket, sanayi yatırım ve süreçlerinde iyileştirmelerle yaklaşık 900 bin tonluk karbondioksit salınımına engel oluyor - Petlas'ı bünyesinde bulunduran AKO Grup'un kuracağı Türkiye'nin en büyük entegre lastik geri dönüşüm tesisi 850 bin tonluk karbon tasarrufunun yanı sıra, sıfır atık projesine ve ülke ekonomisine katkı sunacak - Şirketin çevre bilinçli kimyasal kullanımı, lastikte düşük yuvarlanma direnci ve yakıt tasarrufu değerlerine katkı sağlıyor

Yurthaber 15-09-20 13:15

Zararlı olup olmadığı açıklandı! Yatak odanızda bu bitkilere yer verirseniz...

Yatak odaları konforlu ve uyku kalitesini artıracak şekilde düzenlenmiş olması gereken, belki de evin en önemli bölümlerinden biridir. Geceleri bitkiler bizim gibi karbondioksit verirler. Farkında olmadan bitkiler bizi rahatsız edebilir mi? Yatak odasında bitki bulundurmak zararlı mı? Veya hangi bitkileri yatak odasında bulundurabiliriz? Gelin, yazımızda bu sorulara bir göz atalım.

Haber 13-07-20 11:35

'Çok eski çağların ölümcül hastalıkları geri gelebilir'

Son iki haftada kavurucu bir sıcak hava dalgası, Sibirya'daki sıcaklıkları 38 santigrat derecelik rekor bir seviyeye ulaştırırken devasa yangınların sürmesi ve atmosfere muazzam miktarda karbondioksit salınması, iklim sorununun kısırdöngüsünü çarpıcı biçimde gözler önüne seriyor.

Haber 06-07-20 15:34