Tdk Yazım Haberleri

Yeşil zeytin nasıl yazılır, yeşil zeytin yazımı nasıl olmalıdır? Yeşil zeytin ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözlüğünde bulunan birçok kelime vardır. Bu kelimelerin nasıl yazıldığı da araştırılan konular arasındadır. Türkçede bazı kelimelerin yazılışı birleşik bazıları ise ayrı ayrı şekilde yazılmaktadır. Bitişik ya da ayrı yazılma durumu kelimenin türeme şekline, kelimelerin anlamlarına ve başka kurallara göre değişiklik gösterir. Yeşil zeytin yazımı kişiler tarafından en sık hataya düşülen kelimelerden biridir. Peki, yeşil zeytin TDK'ye göre nasıl yazılır?

Egitim 20-07-2023 11:13

Salep nasıl yazılır, salep yazımı nasıl olmalıdır? Salep mi sahlep mi, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Yazılı ve sözlü anlatımlarımızda, doğru iletişim kurabilmek için yazım yanlışlarına dikkat etmeliyiz. Dilimiz farklı kökenli kelimeler dahil olmak üzere, kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Yazılı anlatımda, kelimelerin yazım yanlışı olmadan kullanılması önemlidir. Salep sözcüğü de yazımı karıştırılan kelimeler arasındadır. Salep nasıl yazılır?

Egitim 10-04-2023 14:10

Peş peşe nasıl yazılır, peş peşe yazımı nasıl olmalıdır? Peş peşe ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Dilimizi doğru bir şekilde kullanabilmek için kullandığımız kelimelerin doğru yazımı büyük önem taşımaktadır. Yazım yanlışı yapmadan kelimeleri doğru biçimde yazmak hem anlam açısından hem görsel olarak önemlidir. Özellikle art arda yazılan kelimelerde yazım yanlışları ile çok daha sık karşılaşılmaktadır. Peş peşe nasıl yazılır?

Egitim 10-04-2023 14:10

Pardösü nasıl yazılır, pardösü yazımı nasıl olmalıdır? Pardösü mü pardesü mü, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Türkçe dil bilgisi ve kelime sayısı açısından oldukça zengin bir dildir. Dilimize, farklı dillerden geçen birçok sözcük vardır. Öz Türkçe olan kelimeler ne kadar fazlaysa farklı kökenli kelimeler de dilimizde o kadar fazladır. Kelime yönünden bu kadar zengin bir dil yapısında yazım kuralları önem kazanmaktadır. Kelimelerin doğru imlâsı yazılı anlatım için önemli bir kuraldır. Peki, pardösü nasıl yazılır?

Egitim 10-04-2023 14:10

Tdk Yazım

Tdk Yazım Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tdk Yazım Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Olağan dışı nasıl yazılır, olağan dışı yazımı nasıl olmalıdır? Olağan dışı ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Olmak fiilinden türemiş olan olağan kelimesi “alışılmış olan, normal” anlamlarını karşılamaktadır. Birleşik yapıda olan olağan dışı kelimesi ise bu anlamın tam tersini durumları karşılamak için kullanılmaktadır. Sıra dışı anlamına gelen olağan dışı kelimesinin yazımı en çok merak edilen konular arasında yer almakta ve internet ortamında sıklıkla araştırılmaktadır. Peki, olağan dışı kelimesinin doğru yazılışı nasıldır?

Egitim 10-04-2023 13:45

Söz gelimi nasıl yazılır, söz gelimi yazımı nasıl olmalıdır? Söz gelimi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimiz kelime sayısı yönünden oldukça zengin olan bir dildir. Öz Türkçe kelimelerin yanında farklı kökenli kelimeler de dilimizde oldukça fazladır. Kelime sayısının fazla olması sebebi ile bazı kelimelerin yazımında karışıklık yaşanabilir. Yazılı anlatımda imla kurallarına dikkat edilmesi gerekir. Yazım yanlışı yapmamak için kelimelerin doğru yazımlarını bilmek gerekir.

Egitim 10-04-2023 13:41

Selamünaleyküm nasıl yazılır, selamünaleyküm yazımı nasıl olmalıdır? Selamünaleyküm ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Günlük konuşma dilinde çok sık kullandığımız kelimeler bulunur. Kelimeleri kullanırken doğru telaffuz etmek ve doğru bir şekilde yazmak çok önemlidir. Kelimeleri kullanırken yazım yanlışı yapmadan, doğru bir ifade ile sunmak gerekir. Selamünaleyküm sözcüğü günlük olarak çok sık kullanılan bir kelimedir. Selamünaleyküm nasıl yazılır?

Egitim 10-04-2023 13:40

Satın alma nasıl yazılır, satın alma yazımı nasıl olmalıdır? Satın alma ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe farklı kökenli kelimeler açısından oldukça zengin bir dildir. Öz Türkçe kelimelerin yanında dilimizin etkileşim içinde olduğu dillerden gelen kelimeler de oldukça fazladır. Dilimizde kelime sayısı çok fazla olduğu için kelimelerin yazımlarında karışıklık olabilmektedir. Özellikle birleşik kelimeler ve ikilemelerde çok daha fazla karışıklık olma ihtimali vardır.

Egitim 10-04-2023 13:40

Sandviç nasıl yazılır, sandviç yazımı nasıl olmalıdır? Sandviç mi sandiviç mi, TDK'ye gör doğru yazılışı nedir?

Dilimiz, kelime sayısı bakımından oldukça zengindir. Öz Türkçe kelimeler yanında farklı kökenli birçok kelime de dilimize yerleşmiştir. Yazılı anlatımlarımızda kullandığımız bu kelimelerin doğru yazılması çok önemlidir. TDK’ye göre cümle içinde kullanılan kelimelerin doğru yazımları belirlenmiştir. Sandviç kelimesi yazım yönünden karmaşık olabilen bir kelimedir.

Egitim 10-04-2023 13:39

Saçma sapan nasıl yazılır, saçma sapan yazımı nasıl olmalıdır? Saçma sapan ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yazılı anlatımda kullanılan kelimelerin yazım kurallarına uyması gerekir. Yazım yanlışı yaparak kullanılan kelimeler ifadede sıkıntıya yol açar. Yanlış anlamlara sebep vermemek ve yazım yanlışı yapmamak için kelimelerin yazımlarında hata yapmamak gerekir. Özellikle birleşik kelimeler ve ikileme tarzı kelimelerin yazımlarında karışıklık daha çok olmaktadır.

Egitim 10-04-2023 13:39

Sanatsever nasıl yazılır, sanatsever yazımı nasıl olmalıdır? Sanatsever ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, kelimelerin sayısal olarak fazla olduğu bir dildir. Öz Türkçe kelimeler yanında farklı kökenli kelimeler de dilimize giriş yapmıştır. Kelimelerin telaffuzu ve yazılımının doğru olması çok önemlidir. Dilimizde yer alan ikilemeler ve birleşik kelimelerin yanlış yazımı yazım yanlışına yol açar. Sanatsever kelimesi yazımında karışıklık olabilen bir sözcüktür.

Egitim 10-04-2023 13:39

Olağanüstü nasıl yazılır, olağanüstü yazımı nasıl olmalıdır? Olağanüstü ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime bakımından oldukça geniştir. Türk dili farklı farklı kökenlere ait kelimeler bulundururken birçok kelime de Türkçe kökenlidir. Türkçe sözlüğünde kelimelerin oldukça fazla olması sebebiyle yazım yanlışları da yapılabilmektedir. En sık yazım yanlışı yapılan konulardan biri de birleşik yapılı kelimelerdir. Bunlardan biri de olağanüstü kelimesidir. Peki, olağanüstü TDK'ye göre nasıl yazılır?

Egitim 24-02-2023 17:34

Yüz yüze nasıl yazılır, yüz yüze yazımı nasıl olmalıdır? Yüz yüze ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözlüğü kelime haznesi bakımından oldukça geniştir. İçinde bulundurduğu kelimelerin bazıları Türkçe kökenli bazıları da farklı kökenlere aittir. Bu kelimelerin nasıl yazıldığı bazı durumlarda karıştırılmaktadır. İki kelimenin bir araya gelmesiyle bazı kalıp kelimeler vardır. Bunlardan biri de yüz yüze kelimesidir. Yazımı sıklıkla karıştırılan birleşik kelimelerden birisi olan yüz yüze yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 07-02-2023 17:21

Veya nasıl yazılır, veya yazımı nasıl olmalıdır? Veya ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe, sözlüğünde bulundurduğu kelimeler bakımından oldukça geniştir. Birçok kelimeyi içinde barındıran Türk dilinde farklı kökenli kelimeler de mevcuttur. Bu kelimeler zaman içerisinde Türkçeleşmiş ve hâlen kullanılmaktadır. Kelimelerin yanı sıra cümleler içerisinde yer alan bağlaçlar da farklı kökenlere ait olabilmektedir. Bunlardan biri de veya bağlacıdır. Peki, veya bağlacı yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 07-02-2023 17:21

Türkçeye nasıl yazılır, Türkçeye yazımı nasıl olmalıdır? Türkçeye mi Türkçe'ye mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili, kelime hazinesi bakımında oldukça geniştir. Bu kelimelerin bazıları farklı kökenden gelmektedir. Bazı kelimeler de Türkçe kökenlidir. Türkçeyi daha etkin ve doğru bir şekilde kullanabilmek oldukça önemlidir. Hem eğitim alanında hem iş hayatında sıklıkla karşımıza çıkan yazım hataları birçok kişinin araştırdığı konular arasındadır. Yazımı sıkça karıştırılan durumlardan birisi de özel isimlere gelen eklerin yazımıdır. Peki, Türkçeye yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 07-02-2023 17:20

Altüst nasıl yazılır, altüst yazımı nasıl olmalıdır? Altüst ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe sözlüğünde birçok kelime bulunmaktadır. Kelimelerden bazıları Türkçe kökenli bazıları da farklı kökenlere aittir. Kelimelerin anlamlarının bilinmesi kadar nasıl yazıldığının da bilinmesi oldukça önemlidir. Türkçeyi daha doğru bir şekilde kullanabilmek için imla kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Birleşik kelimelerden olan altüst yazımı en çok karıştırılan kelimelerden biridir. Peki, altüst yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 07-02-2023 17:20