Burdur'da Hacılar Höyüğü'nde 50 yıl aradan sonra yeniden başlatılan arkeolojik kazılarda, insan kafatası ve kemikten yapılan aletler bulundu.
Burdur'da Hacılar Höyüğü'nde 1957- 1961 yılları arasında İngiliz bilim adamı James Mellaart tarafından başlatılan kazılar, 50 yıl aradan sonra 29 Temmuz'da yeniden başladı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülsün Umurtak başkanlığında yürütülen kazılarda, çanak, çömlek, mühür, taş, kemikten yapılmış aletler ve insan kafatası bulundu.
Burdur bölgesinde ilk tarih öncesi arkeoloji çalışmalarını 1957 yılında İngiliz bilim adamı James Mellaart'ın başlattığını belirten Kazı Başkanı Prof. Dr. Umurtak, höyüğün geniş kısmında iki sondaj bulunduğunu anlattı. Umurtak, çalışmaların yaklaşık 30 metre uzunluğundaki bir alanda devam ettiğini bildirdi
İlk olarak MÖ 3 bin yılına ait 'Tunç Çağı' dönemin mimarlık tabakalarına ulaşıldığını kaydeden Umurtak, "Şu ana kadar yapılan kazılarda çanak, çömlek, mühür, taş ve kemik aletler ve insan kafatası bulduk. İlk hafta içinde ilginç sonuçlara ulaştık. Kazı sonunda Burdur Arkeoloji Müzesi'ne güzel eserler kazandıracağımızı düşünüyoruz. Kazı, Türkiye arkeolojisine önemli katkılar sağlayacak." şeklinde konuştu.
Hacılar Höyüğü'ndeki kazılar, 15 Eylül'e kadar devam edecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz