YURTHABER

Hatay
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay’da Söylenti Var, Ancak Suç Duyurusu Yok

Son günlerde Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin Hatay'da çeşitli kavgalara neden oldukları iddialarını emniyet kaynakları...

Son günlerde Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin Hatay'da çeşitli kavgalara neden oldukları iddialarını emniyet kaynakları doğrulamadı.

Suriyelilerin ülkelerinden kaçışları sürüyor. Suriye’ye komşu olan Hatay, çatışma ortamından kaçan on binlerce Suriyelinin giriş noktası olma özelliği taşıyor. Son günlerde uzun sınır hattı nedeniyle bazı noktalardaki güvenlik kontrolü eksikliğinden kaynaklı Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilerin kent merkezinde kavgalara karıştıkları, merkez Antakya başta olmak üzere başta Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde çeşitli kavgalara neden oldukları yönündeki iddialar emniyet kaynakları tarafından doğrulanmadı.

Basın yayın organlarında yer alan konuyla ilgili Türk vatandaşlarının güvenlik güçlerine hiçbir ihbarda bulunmadıklarını söyleyen emniyet kaynakları, 'şehir efsaneleri' olarak değerlendirdikleri dedikoduların Hatay genelinde iç huzuru bozmak amacıyla çıkarıldığı görüşünde birleşiyor.

SURİYELİLERİN KARIŞTIKLARI OLAYLARIN SAYILARI ZAMAN ZAMAN AÇIKLANIYOR

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in talimatları doğrultusunda Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde il genelinde gerek çadır kentlerde gerekse pasaportlarıyla giriş yapıp kent merkezinde konaklayan Suriyelilerin karıştıkları olayların envanterini gazeteciler ve sivil toplum örgütleriyle paylaşmıştı. Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde açıklanan rakamlara göre Suriyeliler belirtilen tarihe kadar 150 olaya karıştı. Bu olaylar kapsamında 341 Suriyeli hakkında yasal işlem yapılırken adli mercilere sevk edilen olaylarla ilgili 13 Suriyeli hakkında çeşitli cezalar verildi. 15 Suriyeli beraat ederken 38 Suriyeli hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi. 87 olay hakkında işlemler ise sürüyor.

HATAY’DA SÖYLENTİLER AYYUKA ÇIKTI

Kent genelinde pasaportsuz olarak konaklayan birçok Suriyeli bulunuyor. Bu Suriyelilerin 'mülteci', 'sığınmacı' gibi sıfatları bulunsa da emniyet güçleri herhangi bir olaya karışmadıkları takdirde bu kişilere müdahale etme haklarının olmadığını belirtiyor.

Kentte son günlerde Suriyelilerin ekmek fiyatını beğenmediği için çeşitli mahallelerdeki bakkalları dövdükleri, şehir içi ya da ilçeler arasında kullandıkları taksilerin ücretlerini ödemedikleri, ev sahiplerini döverek ev kiraladıkları ve ev kiralarını ödemedikleri gibi çıkan söylentilerle ilgili şu ana kadar resmi makamlara herhangi bir suç duyurusu olmadığına dikkat çekiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler