Turizm tesislerinde bulunan yüzme havuzlarında çalışan havuz operatörlerinin eğitimleri Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye İş Kurumu’na devredildi.
Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmelik, 15 Kasım 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelikle değişti. Değişen yönetmelikle birlikte, daha önce ticaret odaları tarafından gerçekleştirilen yüzme havuzlarında çalışan ve yüzme suyu hazırlamasından sorumlu havuz suyu operatörlerine yönelik eğitimler, Halk Eğitim Müdürlükleri ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) müdürlüklerine devredildi. Yönetmeliğin yayınlanmasından önce en az bir yıl havuz suyu operatörlüğü yaptığını belgelendirenler bu değişiklikten etkilenmeyecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası(FTSO), üyelerine bu değişikliğe dikkat etmeleri uyarısında bulundu. Ayrıca 15 Kasım 2011 tarihinden itibaren şartları haiz ancak, havuz suyu operatörü ve mesul müdürü bulunmayan havuzların 31 Mayıs 2012 tarihine kadar gerekli düzenlemeleri yapmak zorunda oldukları hatırlatıldı. Açıklamada, tesisinde açık veya kapalı yüzme havuzu bulunan işletmelerin en geç 25 Nisan 2012 tarihine kadar FTSO’ya başvurmaları ve ‘Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları Formu’ doldurmaları istendi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz