Gümüşhane'nin gelişmesinde önemli etkenlerin başında yer alan hayvancılık sektörü gelecekte Köse-Şiran- Kelkit havzası yaklaşık 200 bin büyükbaş hayvanın yetiştirilmesinde öncülük edecek.
Bölgede organik tarım uzmanlarınca yapılan araştırmalarda bölgenin özellikle mısır ve yonca yetiştirilmesi bakımından verimli bir sahaya sahip olduklarını öne sürdüler.
Bölgenin sulama sorunun da Köse barajı ve yapımın başlanılan Sadak barajıyla birlikte destekleneceğide düşünüldüğünde oluşacak olan potansiyelin hayvancılık sektörününde altyapısını oluşturacak
Hayvancılık üretiminin yanında bölgede kurulması düşünülen et kombine tesislerinin de müteşebbisler tarafında düşünülüyor olması bölgenin gelecek günlerde tarınm açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz