Alaplı Aşağı Dağ Köyünde yaşayan Şinasi Can ve ailesi her yağmurda sel korkusu yaşıyor
Şinasi Can ailesi kalabalık bir aile çocukları ve gelinleri ile beraber aynı evde yaşıyorlar.
Şiddetli, yağan yağmurlarda geceleri uyumadan sabaha çıkıyorlar
Şinasi Can iki gündür yağan yağmur Benderesi dediğimiz dereyi taşırdı. önce bahçemize sonra evimizin altına girdi.
Gecenin saat ikisinde sizi aradım.Çünkü hayatımız tehlikede idi. Gördüğünüz gibi her yer çamur içinde. Yağmur gündüz yağmaya devam etseydi.evimiz tehlike altındaydı.
Ayrıca köyümüzde bildiğiniz gibi 1198 yılında heyelan olmuştu.Bu heyelanda bizim ev de afet kapsamına alınmıştı.Alaplı’da yapılan Afet konutlarından size ev vereceğiz dediler. Ev verilmedi.Mahkemeye verdik bir sonuç alamadık.
Daha sonra DSİ yetkilileri gelip burada bir çalışma yaptılar. Bu proje ile buraya duvar çekilecekti. Duvar da çekilmedi . Yetkililerden bize bir çare bulmalarını istiyoruz dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz