YURTHABER

Kapat

Heyelan Faciası Ile Ilgili 6 Kişi Gözaltına Alındı, 1 Kişi Aranıyor

Canan ALTINTAŞ- Ahmet ÜN- Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde perşembe akşamı meydana gelen heyelan nedeniyle

Canan ALTINTAŞ- Ahmet ÜN- Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde perşembe akşamı meydana gelen heyelan nedeniyle 4 işçinin cesedinin çıkarıldığı sahada bu sabah 1 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede 4 işçinin olduğu bir alanda yoğunlaşan çalışmalar sırasında ekskavatör operatörü Batmanlı Şefik Tuncer'in cesedi toprak altından çıkarıldı. Dün de ekskavatör operatörleri Savaş Kızılkan ve Murat Ant ile kamyon şoförleri Reşit Can ve Badrettin Çaylı'nın cesadi çıkarılmıştı.
Çalışma devam ederken, bölgede seyyar baz istasyonları kuruldu. Takviye olarak çok sayıda iş makinesi getirildi. Kızılay ve AFAD ekiplerinin de beklediği maden sahasında toprak altında bulunan işçilerin ailelerinin de bekleyişi sürüyor.
Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı sahada arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
SAHA MÜDÜRÜ DAHİL 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Madendeki facia ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma kapsamında aralarında bakır madeni işletmesi ve taşeron firmadan 6 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin arandığı belirtildi.
Soruşturma kapsamında bakır madeni işletmesinden açık saha iş sorumlus olan müdür Mehmet Oğuz, açık saha baş mühendisi Selman Kazak, açık saha iş güvenlik uzmanları Servet Keklik ve Mehmet Kezer gözaltına alındı.
Taşeron firmanın sahibi Nurettin Ant ile iş güvenlik uzmanı Mehmet Ş. Çiçek de gözaltına alınırken, taşeron firmanın saha sorumlusu Adnan Ant'ın arandığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat