YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hisarcık Mehmet Kaya Parkı'nda Çevre Düzenlemesi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Belediye Parkı'nda başlatılan çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Hisarcık Mehmet Kaya Parkı'nda Çevre Düzenlemesi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Belediye Parkı'nda başlatılan çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, yaptığı açıklamada, Yeşilhisar Mahallesi'nde Kocaçay kenarında bulunan Mehmet Kaya parkında geçen yıldan beri başlatılan çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Kış aylarında aşırı yağışlarda Koçaçay'da sel suyunun, seti aşarak yanındaki Belediye Parkı'nı, halı sahayı ve araziyi su ve çamur içerisinde bıraktığını ifade eden Akbaş, şunları kaydetti: " Bu amaçla park ile Kocaçay arasındaki seti drenaj çalışması ve dolgu yaparak yaklaşık 50 santimetre yükseltip biriken suyun ve sel sularının parka girmesini engellemeyi amaçladık. Ayrıca 72 metrekare alana yapılan modern park kafe inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. Parkın Yeşilhisar Mahallesinde kalan bölümüne döşenecek olan toplam 2 bin metrekare kilitli parke taşının bin metrekaresi döşendi. Halkın dinlenmesine imkan sağlayacak düzenlemeler kapsamında 10 adet çınar ve söğüt ağacı dikimi gerçekleştirildi. Bu arada Mehmet Kaya Parkını Karşıyaka mahallesine bağlayan tahta köprünün eskiyen korkulukları yenilenecek ve parkın bordür taşları boyanacak. İnşallah tüm bu çalışmaları 15 gün içinde tamamlayıp parkı halkın hizmetine sunacağız. Amacımız vatandaşlarımıza gönül rahatlığı içerisinde kullandığı, yaşanabilecek park ve yeşil alanlar sunmaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler