YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İki yaşındaki çocuğun gözlerinin rengi, biri anneden biri babadan

Alanya'da işitme engelli ailenin 2 yaşındaki çocuğunun gözlerinden biri babanın, diğeri annenin göz renginde. Oba...

İki yaşındaki çocuğun gözlerinin rengi, biri anneden biri babadan

Alanya'da işitme engelli ailenin 2 yaşındaki çocuğunun gözlerinden biri babanın, diğeri annenin göz renginde.
Oba beldesinde ikamet eden işitme engelli Deniz Değirmen (28) ile Ferit Değirmen (34), çiftinin 2 yaşındaki oğlu Mehmet Akif Değirmen’in sol gözü babasının göz rengi mavi, sağ gözü de annesini göz rengi kahve rengi. İşaret dili tercümanı aracılığıyla bilgi veren baba Değirmen, bu durumun görenleri hayretlere düşürdüğünü söyledi. İlk fark ettiklerinde doktora gittiklerini ifade eden baba Değirmen, hiçbir problemin olmadığını söyledi. Bu durumdan şikayetçi olmadıklarını anne Değirmen, "Bu durum çok hoşuma gidiyor. Kocam ve oğlum ile yan yana geldiğimizde renga renk oluyoruz. Buda içimizi ferahlatıyor ve mutlu ediyor." dedi.
Göz doktoru Hasan Kırteke, doğuştan gözlerin rengi değişmediyse problem olmayacağını söyledi. Doğumdan sonra göz renklerinde değişme olması halinde göz tansiyonu, ışık hastası, üveit veya katarakta olabileceğini ifade eden Kırteke, "Bir kişi eğer doğuştan her iki gözün rengi ayrı ise problem olmaz. Biz buna tıp dilinde ‘Heterekromi’ diyoruz. Göz renkleri farklı olabilir. Doğduktan sonra göz rengi değiştiyse, ‘Kronik üveit’ dediğimiz hastalıktan da kaynaklanabilir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler