YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnci GS Yuasa, Manisa'daki 3. fabrikasını açtı

İnci Holding ile Japon GS Yuasa firmasının iştiraki İnci GS Yuasa'nın 120 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği fabrikada yeni nesil akü üretilecek - İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik: - "Fabrikamız tam kapasite devreye alındığında bölge istihdamına katkımız yüzde 25 artacak" - GS Yuasa Başkanı Osamu Murao: - "Türk ortağımız İnci Holding ile 4 yıldır yakın ilişki içinde ortak sinerjiyle çalışıyoruz"

MANİSA (AA) - Manisa'da faaliyet gösteren otomotiv tedarik sanayisi firması İnci GS Yuasa, 120 milyon liralık yatırım yaptığı fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

İnci Holding ile Japon GS Yuasa firması tarafından Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yüksek teknolojiyle donatılan yeni fabrika, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla törenle açıldı.

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik, fabrikanın, sanayi 4.0 altyapısı ile desteklendiğini anımsattı.

Ürettikleri akülerin yüzde 60'ını dünyanın 80 ülkesine ihraç ettiklerini dile getiren Elbirlik, şöyle konuştu:

"Sektörünün teknoloji lideri şirketimiz dün olduğu gibi bugün de trendleri yakından takip ederek, ülkemizi dünya liginde temsil edecek. Yeni fabrikamızla yıllık 5 milyon olan akü üretim kapasitemizi 7 milyona çıkardık. Fabrikamız tam kapasite devreye alındığında bölge istihdamına katkımız yüzde 25 artacak. Bu tesiste ileri teknoloji 'start stop araç' aküleri ile otomotiv ana sanayi tedarikçileri için yüksek kalite standartlarında yeni nesil aküler üretecek."

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök de Türkiye ve Japonya'dan iki köklü şirketin ortaklığının dördüncü yılını geride bıraktığını hatırlatarak, hizmete giren fabrikanın da iki ülke arasındaki sürdürülebilir iş birliğinin kanıtı olduğunu söyledi.

GS Yuasa Başkanı Osamu Murao ise Türkiye'de yeni bir yatırımı dünyanın hizmetine sunmaktan gurur duyduklarını anlatarak, "Türk ortağımız İnci Holding ile 4 yıldır yakın ilişki içinde ortak sinerjiyle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Varank ile protokol üyeleri, Türk ve Japon ortaklarla açılış kurdelesini kesti.

Fabrikada üretim bantlarını inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Varank, işçilerle sohbet etti, üretimden çıkan akünün kapağını taktıktan sonra üzerine imzasını attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler